Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ-Ιαπωνία-πυρηνική κρίση: Μονάδα ειδικευμένων Πεζοναυτών αναχωρεί για την Ιαπωνία.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 31/03/2011 08:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ. )

   Μονάδα Πεζοναυτών, ειδικευμένων σε πυρηνικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης θα αναχωρήσει σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό την Ιαπωνία για να βοηθήσει τις αρχές να διαχειριστούν την κρίση που προέκυψε μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

    Οι 155 Πεζοναύτες που ανήκουν στην "Μονάδα Αντιμετώπισης Χημικού ή Βιολογικού Ατυχήματος" (CBIRF) με βάση το Μέριλαντ θα φτάσουν στην Ιαπωνία την Παρασκευή.

    Η ομάδα αυτή, εκπαιδευμένη να εντοπίζει χημικούς παράγοντες, να παρακολουθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας καθώς και στην απολύμανση ατόμων από τη ραδιενέργεια, δεν θα συμμετάσχει στις προσπάθειες σταθεροποίησης των αντιδραστήρων του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

    "Θα βοηθήσουν τους ιάπωνες αξιωματούχους με τις γνώσεις τους στη ραδιολογία και αν χρειαστεί και τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις στον τομέα της ιατρικής, της επιμελητείας και των επικίνδυνων υλικών", διευκρίνισε αμερικανός στρατιωτικός.

    Οι αμερικανοί στρατιωτικοί δεν έχουν την άδεια να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 80 χιλιομέτρων το πυρηνικό εργοστάσιο. Οι ιαπωνικές αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση για μια ζώνη 20 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

   

    ΜΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: