Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν στοιχεία αξιοσημείωτης παρουσίας της Αλ Κάϊντα ή άλλων οργανώσεων στις τάξεις των αντιπάλων του Καντάφι.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 30/03/2011 05:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ)

   Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διαπιστώσει πολύ μικρή ανάμιξη της Αλ Κάϊντα και της οργάνωσης Χεζμπολά, ανάμεσα στις τάξεις των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, όπως κατέθεσε ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, την Τρίτη.

    Ο Ναύαρχος των ΗΠΑ, Τζέϊμς Σταυρίδης, διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, ότι υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας των τρομοκρατικών οργανώσεων στο χώρο των εξεγερμένων, αλλά το θέμα ακόμα τελεί υπό στενή διερεύνηση, καθώς η Δύση τώρα αρχίζει να μαθαίνει περισσότερα για τους αντάρτες.

    " Έχουμε κάποιες ενδείξεις ανάμιξης της Αλ Κάϊντα και της Χεζμπολά ", κατέθεσε ο Σταυρίδης και προσέθεσε ότι " Γινόμαστε δέκτες αντιφατικών γεγονότων. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω ξεκάθαρα στοιχεία που να μου επιτρέπουν να πω ότι υπάρχει αξιόλογη παρουσία της Αλ Κάϊντα ή άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης είτε στις τάξεις, είτε περιφερειακά των δυνάμεων των επαναστατών ".

    Ο Ναύαρχος Σταυρίδης τόνισε στην αναφορά του ότι η έρευνες των υπηρεσιών κατέδειξαν ότι " οι ηγέτες των αντικαθεστωτικών είναι άντρες και γυναίκες με υπευθυνότητα, που μάχονται ενάντια στο καθεστώς του Καντάφι" και ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει να συλλέγει περισσότερες πληροφορίες για την αντιπολίτευση στη Λιβύη.

    " Εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή τον ιδεολογικό προσανατολισμό, την σύνθεση αλλά και τα στοιχεία της προσωπικότητας αυτών που αποτελούν την ηγεσία των δυνάμεων των εξεγερμένων ", δήλωσε ο Σταυρίδης.

   

    Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: