Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι συνεχίζουν την προέλασή τους προς τη Σύρτη. Οι δυνάμεις του Καντάφι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μέρος της Μιζουράτα.

Τρίπολη, Λιβύη 28/03/2011 17:50 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς-Γαλλ. Πρακτ. )


    Οι λίβυοι εξεγερμένοι συνεχίζουν με αργούς ρυθμούς την προέλασή τους προς τη Σύρτη, πόλη από την οποία κατάγεται ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, αφού κατάφεραν να απωθήσουν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη Μπεν Τζαουάντ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σε αντίθεση με τη γρήγορη προέλασή τους την Κυριακή, με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας, οι εξεγερμένοι σήμερα προχώρησαν μόλις 40 χιλιόμετρα μέχρι την πόλη Ρας αλ Αουάτζα και τώρα βρίσκονται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Σύρτη.

    Ήδη από το απόγευμα συνεχίζουν την προέλασή τους, ενώ φαίνεται ότι δεν συναντούν μεγάλη αντίσταση από τις δυνάμεις του Καντάφι.

    Όμως η δυνάμεις του Καντάφι ανέκτησαν τον έλεγχο μέρους της δυτικής πόλης Μιζουράτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου των εξεγερμένων, την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει "απελευθερώσει" το προπύργιο των εξεγερμένων.

    "Ένα μέρος της πόλης είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, ενώ ένα άλλο μέρος είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι", δήλωσε ο εκπρόσωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    "Δεν μπορώ να σας μιλήσω διότι η κατάσταση δεν είναι απολύτως ασφαλής", πρόσθεσε.

    Αν και οι εξεγερμένοι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειώσει προόδους στα ανατολικά της Λιβύης, η Μιζουράτα είναι η μοναδική πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας που είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

    Εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης χαρακτήρισε την πόλη "απελευθερωμένη" και διοργάνωσε μία επίσκεψη στην πόλη για τους ξένους δημοσιογράφους.

    Νωρίτερα σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των εξεγερμένων Σάαντουν αλ Μισράτι, μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την Μιζουράτα και ότι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες κτηρίων.

   

    Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: