Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γαλλία-Λιβύη: Ο εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών δυνάμεων δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας Λονγκέ.

Παρίσι, Γαλλία 31/03/2011 13:58 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Ο γάλλος υπουργός Αμυνας Ζεράρ Λονγκέ δήλωσε σήμερα ότι ο εξοπλισμός των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων δεν είναι "στην ημερήσια διάταξη" γιατί δε "συνάδει" με την απόφαση 1973 του ΟΗΕ.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας ή εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών δυνάμεων ο γάλλος υπουργός δήλωσε ότι "μια τέτοια βοήθεια δεν είναι στην ημερήσια διάταξη γιατί δε συνάδει με την απόφαση 1973".

    "Επιπλέον η απόφαση αυτή δεν επιτρέπει σήμερα στρατεύματα στο έδαφος. Εφαρμόζω την απόφαση και δεν υπάρχουν στρατεύματα στο έδαφος", τόνισε.

    Αναφερόμενος εξάλλου στην αυτομόληση του λίβυου υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα, ο Ζεράρ Λονγκέ τόνισε ότι ότι "πολλοί είναι αυτοί που δεν ανήκουν στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών και οι οποίοι ζητούν επαφές με τις χώρες του συνασπισμού".

    "Διαθέτουμε πολλές πληροφορίες για πρόσωπα του στενού, αλλά και του λιγότερου στενού περιβάλλοντος του Καντάφι, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές είναι απόρρητες", τόνισε ο γάλλος υπουργός.

    Εξάλλου σύμφωνα με τον Τιερί Μπιρκάρ, εκπρόσωπο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, μαχητικά αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφθασαν σήμερα σε αεροπορική βάση της Σαρδηνίας για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις του συνασπισμού στη Λιβύη.

   

   

    Κ.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: