Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ιράκ: Τουλάχιστον 45 νεκροί από την εισβολή ενόπλων στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Τικρίτ, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς.

Βαγδάτη, Ιράκ 29/03/2011 19:27 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερς)

    Τους 45 έφτασαν οι νεκροί --στους οποίους περιλαμβάνεται ένας δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς-- από τη σημερινή εισβολή ενόπλων στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν στην Τικρίτ, γενέτειρα του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα ιατρικές πηγές.

    Πάντως οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν τέλος στην κατάληψη του κτιρίου από τους ενόπλους, όπως δήλωσε ιατρική πηγή.

    Ο Τζάσιμ αλ Ντουλάιμι, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου της Σαλαχεντίν, δήλωσε ότι τρία μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και 7 αντάρτες είναι μεταξύ των νεκρών.

    Εξάλλου νεκρός έπεσε και ο δημοσιογράφος Σαμπάχ αλ Μπάζι , 30 ετών, που εργαζόταν για το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι νεκροί είναι 41 και οι τραυματίες 95. "Συνολικά από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν 95", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος της Τικρίτ. "Έξι τρομοκράτες σκοτώθηκαν", πρόσθεσε.

    Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν παγιδευμένα με βόμβες αυτοκίνητα, ζώνες με εκρηκτικά και χειροβομβίδες προκειμένου να εισβάλουν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου και κρατούσαν ομήρους, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    Ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικές στολές, έριξαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν προτού εισβάλουν. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

    "Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να επέμβουν όταν οι ένοπλοι έφτασαν στην είσοδο, όμως ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη. Η έκρηξη ήταν δυνατή και προκάλεσε το θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας", πρόσθεσε.

    "Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν μέσα στο κτίριο, ενώ άλλοι ένοπλοι κατάφεραν να κρατήσουν μέλη του συμβουλίου ομήρους", επεσήμανε.

    Μέλη των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο κτίριο και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους, που κρατούσαν ομήρους στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος.

    Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: