Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις σκότωσαν χθες 18 ανθρώπους στη Μιζουράτα, σύμφωνα με εκπρόσωπο των εξεγερμένων και ιατρική πηγή.

Βεγγάζη, Λιβύη 30/03/2011 14:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ. )

   Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σκότωσαν χθες Τρίτη 18 ανθρώπους στη Μιζουράτα, ενώ σήμερα συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των εξεγερμένων, όπως δήλωσαν ένας γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης και ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

    "Η πόλη της Μιζουράτα ήταν και πάλι σήμερα στόχος των δυνάμεων του Καντάφι που έριξαν οβίδες και ρουκέτες στα τυφλά σε πολλές περιοχές της πόλης", δήλωσε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

    Ένας γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "18 άνθρωποι σκοτώθηκαν (χθες) Τρίτη" στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, ανάμεσά τους και μία τετραμελής οικογένεια.

    Το καθεστώς της Λιβύης είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι σταματά τις επιθέσεις εναντίον των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, όπου έχει αποκατασταθεί "η ασφάλεια", σύμφωνα με τον λίβυο υπουργό Εξωτερικών ο οποίος όμως δεν διευκρίνισε αν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη.

   

    Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: