Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Βέλγιο: Η ΕΕ θα τηρήσει "πολύ σκληρή στάση" κατά των "αντιδημοκρατικών δυνάμεων" της Λιβύης.

Βρυξέλλες, Βέλγιο 22/02/2011 20:13 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)


   Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια "τακτική πολύ σκληρή" κατά των δυνάμεων που επιθυμούν να πατάξουν το δημοκρατικό κινημα στη Λιβύη, ανέφερε σήμερα ούγγρος υπουργός, η χώρα του οποίου ασκεί το παρόν εξάμηνο την ευρωπαϊκή προεδρία.

    "Είναι πολύ σαφές ότι θεωρείται απολύτως απαράδεκτο δικτάτορες να βάλλουν κατά των πολιτών της χώρας τους" υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Ζολτ Νέμεθ στο περιθώριο άτυπης συνόδου των ευρωπαίων υπουργών αρμόδιων για την ανάπτυξη.

    Οι υπουργοί κατέληξαν στο ότι "η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει μια πολύ αυστηρή γλώσσα και μια τακτική πολύ σκληρή κατά όλων των δυνάμεων που επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη δημοκρατία και το δημοκρατικό κίνημα", όπως ακριβώς ήταν η ΕΕ πολύ αυστηρή και πολύ σκληρή κατά του λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υπογράμμισε ο κ. Νέμεθ.

    Η Γερμανία που υποστηρίζεται και από τη Φινλανδία και την Εσθονία πρότεινε να γίνουν οι προετοιμασίες για την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος της Λιβύης.

    Όμως οι Ευρωπαίοι είναι μοιρασμένοι ως προς τις κυρώσεις κατά της Τρίπολης. Ορισμένες χώρες φοβούνται επιθέσεις κατά πολιτών τους που ζουν στη Λιβύη ενώ η Μάλτα και η Ιταλία φοβούνται τα μεγάλα κύματα μεταναστών προς τα εδάφη τους.

    Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: