Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί είναι ο απολογισμός της εξέγερσης, σύμφωνα με πρώην στενό συνεργάτη του Καντάφι, ο οποίος εκτιμά πως ο λίβυος ηγέτης έχει χάσει τα πάντα.

Παρίσι, Γαλλία 24/02/2011 08:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ. )

   Ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Μουαμάρ Καντάφι, Νούρι Ελ-Μισμάρι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα ημέρες στη Λιβύη, οι 600 από αυτούς στην Τρίπολη.

    Η εξέγερση προκάλεσε "περισσότερους από χίλιους νεκρούς στη Λιβύη", τόνισε ο Ελ-Μισμάρι, ο οποίος από το φθινόπωρο βρίσκεται στη Γαλλία, για λόγους υγείας, και του οποίου οι λιβυκές αρχές ζητούν την έκδοση στην Τρίπολη.

    "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι Λίβυοι δεν θα σταματήσουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται κοντά στο τέλος. Έχει χάσει τα πάντα. Η ομιλία του την Τρίτη ήταν η ομιλία κάποιου που έχει χάσει. Είναι μόνος του", επισήμανε ο Ελ-Μισμάρι και πρόσθεσε πως στην διάρκεια της ομιλίας αυτής ο Καντάφι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ειδικό προστατευτικό για το κεφάλι.

    ¨Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει ούτε το 5% της χώρας στο πλευρό του. Κοντά του έχει μόνο την κλίκα του, τα μέλη της οποίας δεν πολεμούν για εκείνον αλλά για τους εαυτούς τους", είπε χαρακτηριστικά.

    "Υπάρχουν μισθοφόροι. Είναι έτοιμοι να σκοτώσουν κόσμο. Πυροβολούν στα τυφλά. Η Πολεμική Αεροπορία δεν ήθελε να βομβαρδίσει πολίτες", συμπλήρωσε.

    "Θα πέσει. Θα ήταν τυχερός αν σκοτωνόταν, αλλιώς ο κόσμος θα θελήσει να τον δικάσει όπως τον Σαντάμ Χουσέιν", εκτίμησε ο Ελ-Μισμάρι, ο οποίος δήλωσε πως τρία από τα παιδιά του και οκτώ εγγόνια του βρίσκονται στη Λιβύη.

    Η Τρίπολη κατηγορεί τον Ελ-Μισμάρι για "υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος" και έχει ζητήσει από τις γαλλικές αρχές την έκδοσή του. Ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Καντάφι συνελήφθη στην Γαλλία στις 29 Νοεμβρίου 2010, αλλά αφέθηκε ελεύθερος δεκαπέντε ημέρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: