Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση - Ενημέρωση στη Νάουσα για τις οφειλές της Γερμανίας.

Πραματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/1 στην αίθουσα του Νηρέα στην Νάουσα η συνάντηση-ενημέρωση με ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο. Στην συνάντηση ο Μ. Γλέζος παρουσίασε τα γεγονότα της εποχής, τις επιπτώσεις που είχαν στην μετέπειτα εξέλιξη του Ελληνικού κράτους καθώς και πληθώρα στοιχείων,

 Σύμφωνα με αυτά η 1.100.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους την περίοδο της Γερμανικής κατοχής. 
Η Ελλάδα έχασε δηλαδή το 13% του πληθυσμού της. Είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε απώλειες.
Σε σημερινές τιμές τα χρέη της Γερμανίας, ανέρχονται χωρίς τους τόκους στα 162 δις ευρώ. Με τους τόκους - κανονικούς, όχι τοκογλυφικούς σαν αυτούς που μας δανείζουν τώρα οι Γερμανοί- το χρεός ξεπερνάει το 1τρις ευρώ,

 Με την ενοποίηση της Γερμανίας, όλες οι χώρες εισέπραξαν τα χρήματα που τους αναλογούσαν, όπως αυτές καθορίσθηκαν με την λήξη του πολέμου. Μόνο η Ελλάδα δεν διεκδίκησε να εισπράξει τις αποζημιώσεις. 
Οι κάτοικοι του Διστόμου εξαναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο στην Ιταλία, όταν η κυβέρνηση Σημίτη με συμπαιγνία ανέτρεχε την απόφαση του Αρείου Πάγου περι αποζημιώσεων.
 Μετά την ανάλυση των γεγονότων ακολούθησε συζήτηση και έγιναν πολλές ερωτήσεις στον ομιλητή.
Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος και η επίδοση του στο Υπ.Δικαιοσύνης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Πολίτες της Νάουσας Πάρου, συνήλθαμε σήμερα 19 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα του «ΝΗΡΕΑ» και αφού ακούσαμε ομιλία ενημέρωσης του Μανώλη Γλέζου, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Αποφασίζουμε όπως:
1.   Στο δικαστήριο της Χάγης, την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας του Διστόμου, παραστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.

2.    Η Ελληνική κυβέρνηση αξιώσει από την Γερμανία όπως
Α. Επιστρέψει, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τους οποίους λήστεψαν στη      διάρκεια της κατοχής τα ναζιστικά στρατεύματα.
Β. Εξοφλήσει το αναγκαστικό δάνειο, που υποχρέωσαν οι δυνάμεις της κατοχής, να παράσχει η Ελλάδα στη Γερμανία, ύψους 3,5 δις δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938.
Γ. Καταβάλλει το ποσό των 7,1 δις δολλαρίων, αγοραστικής αξίας 1938για τις καταστροφές που προξένησαν στην οικονομία της χώρας τα ναζιστικά στρατεύματα.
Δ. Αποζημιώσει τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
 Tο Προεδρείο της Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: