Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αποχωρούν από την ΑΤΕ οι συνεταιρισμοί

 Κίνημα εγκατάλειψης της Αγροτικής Τράπεζας διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στον αγροτικό χώρο. Ήδη μεγάλες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, έχουν έρθει σε επαφή με άλλες μεγάλες τράπεζες με πρώτη την Εθνική και δευτερευόντως την Alpha Bank και την Eurobank, οι οποίες αναμένεται να λάβουν και το μεγαλύτερο όγκο των αποχωρούντων από την ΑΤΕ.
Η εξέλιξη αποδίδεται στα νέα αυστηρά όρια δανειοδοτήσεων που υποχρεώθηκε να υιοθετήσει η ΑΤΕ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της. Παράλληλα, έχει κλείσει τους «κρουνούς» της ρευστότητας ακόμα και από όσους πληρούν τα κριτήρια δανειοδότησης τους, ενώ ζητάει επιτακτικά για να συνεχίσει να τις χρηματοδοτεί να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού, πώληση παγίων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεωτικό περιορισμό του παρεμβατικού τους ρόλου στην αγροτική οικονομία.
Μπροστά στη συρρίκνωση των εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς πολλές από τις μεγάλες Ενώσεις της χώρας απειλούνται με οικονομικό αφανισμό, οι διοικήσεις τους βρίσκονται σε επαφές με άλλες τράπεζες καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις άμεσες οφειλές προς τους αγρότες μέλη τους.
Σημειώνεται ότι μόνο προς την ΑΤΕ οι ενώσεις χρωστούν περί τα 800 εκατ. ευρώ, ωστόσο το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αδυναμίας της τράπεζας, η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και με επιτακτική ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης, να παράσχει νέα δάνεια.
(από τη σημερινή Ισοτιμία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: