Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προς το Τοπικό Συμβούλιο Παροικιάς

Δεν γνωρίζουμε, αν στρίφωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά οι εκλεγμένοι στο Τοπικό Συμβούλιο της Παροικιάς ή όπως αλλιώς το ονόμασε ο «Καλλικράτης».
Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι ο κόσμος της Παροικιάς περιμένει πολλά, επειδή  ο ωραιότερος οικισμός των Κυκλάδων είχε αφεθεί σχεδόν στην τύχη του.
Εμείς, από τη δική μας πλευρά, θα στηρίξουμε το νέο θεσμό με τις προτάσεις μας, αλλά και με την κριτική που θα ασκήσουμε, εάν διαπιστώσουμε αδράνεια.
Πάντοτε κατά τη δική μας άποψη, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι, το πρώτο που πρέπει να επιδιώξει, το Τοπικό Συμβούλιο,  είναι η καλή συνεργασία με το διοικητικό και εργατικό δυναμικό του Δήμου που είναι επιφορτισμένο με την καθαριότητα της πόλης. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου διαθέτει έμπειρο προσωπικό που είναι σε θέση να επαναφέρει την εικόνα  και τη φήμη που είχε βγάλει η Παροικιά πριν από μερικά χρόνια, όταν οι επισκέπτες της Παροικιάς την είχαν αξιολογήσει, ως έναν από τους πλέον καθαρούς οικισμούς των Κυκλάδων. Αυτό θα συμβεί και πάλι, αν υπάρξει καλός σχεδιασμός και πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή από το τοπικό συμβούλιο.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την οργάνωση του κυκλοφοριακού της Παροικιάς. Η ελεγχόμενη στάθμευση πρέπει να λειτουργήσει. Οι πινακίδες που οριοθετούν την ελεγχόμενη στάθμευση από μόνες τους και χωρίς αστυνόμευση οδήγησαν σε γελοιοποίηση του Δήμου και σε αρνητικά σχόλια. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία πρέπει να ασχοληθεί με τα κύρια καθήκοντά της και όχι με το έργο του κλητήρα.
Η οργάνωση των δημοτικών πάρκιν, σε άλλη βάση, είναι απαραίτητη, λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων κατά της διάρκεια του καλοκαιριού. Θα πρέπει να προσληφτούν παρκαδόροι και να υπάρξει αντίτιμο που θα καλύπτει τη μισθοδοσία τους. Αυτό θα πρέπει να ισχύσει για τα δύο πάρκιν του περιφερειακού που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων. Η τοποθέτηση εξάλλου πινακίδων σε μέγεθος και σε σημεία που να είναι ορατές είναι απαραίτητη, ώστε να πληροφορούνται οι επισκέπτες την ακριβή θέση των πάρκιν.
Να τοποθετηθούν φανάρια στην διασταύρωση Γκίκα ή να υπάρξει τροχονόμος σε μόνιμη βάση στο σημείο αυτό.
Τα Ι.Χ.  κατά την έξοδό τους από το λιμάνι, γιατί τότε δημιουργείται το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, να κατευθύνονται και προς τον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς. Στην έξοδο από τον παραλιακό δρόμο να υπάρχουν πινακίδες, που να υποδεικνύουν με χιλιομετρικές αποστάσεις την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί προς τα χωριά.
Η υιοθέτηση, αυτής της πρότασης, θα δώσει την δυνατότητα σε αρκετούς επισκέπτες, να γνωρίσουν μια περιοχή της Παροικιάς, που συχνά συμβαίνει να τους είναι άγνωστη. Αυτοί οι επισκέπτες γνωρίζουν μόνο τον ευρύτερο χώρο του λιμανιού.
Να μπει τάξη και φρένο στις επιχειρήσεις, κυρίως στον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς, οι οποίες αυθαιρετούν και δημιουργούν συχνά απαράδεκτη εικόνα, σε ένα τμήμα της πόλης, που θα μπορούσε να είναι το στολίδι της.
Οι τοπικοί σύμβουλοι, πριν πάρουν τις αποφάσεις τους και κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πράξουν άριστα, εάν μελετήσουν όλες τις σχετικές αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς το κορυφαίο όργανο του Δήμου μας. Θα εμπλουτίσουν τον προβληματισμό τους και θα οδηγηθούν  σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα, που θα προσδώσουν κύρος στο νέο αυτό θεσμό, του οποίου η καλή λειτουργία είναι τελείως απαραίτητη και χρήσιμη για όλους μας.
Αυτά επί του παρόντος, γιατί θα επανέλθουμε και με άλλες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: