Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Σήμερα στις 5.20 το απόγευμα, είδαμε οικονομικό μετανάστη, πιθανότατα από το Πακιστάν, να ψάχνει τους κάδους απορριμμάτων , που βρίσκονται πλησίον του νεκροταφείου της Παροικιάς .
Προφανώς πεινούσε και έψαχνε, μέσα στα σκουπίδια, για να βρει κάτι φαγώσιμο.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας, κάνουμε έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να ασχοληθεί με το μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα.
Σε σχόλιό μας, αναφερόμενο στους οικονομικούς μετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες, το οποίο  αναρτήσαμε στις 19 Νοεμβρίου του 2010, είχαμε διατυπώσει σκέψεις  και προτάσεις που είναι χρήσιμο να υπενθυμίζουμε, μήπως τελικά υπάρξει ευαισθησία από την τοπική μας κοινωνία,  όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και γιατί ο πεινασμένος  θα οδηγηθεί κάποια στιγμή σε ενέργειες,  που μπορεί να είναι και επικίνδυνες  και για τους συμπολίτες μας του καναπέ, όταν κάποια νύχτα αντικρίσουν τον πεινασμένο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Ιδού ένα απόσπασμα εκείνου του σχολίου μας:
“Σε λίγο αρκετοί από αυτούς θα αρχίσουν να πεινάνε.  Κάποιοι συμπατριώτες μας, ισχυρίζονται ότι έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται οι γάτες.
Το βέβαιο είναι ότι από ένα παραλιακό εστιατόριο της Παροικιάς, έκλεψαν εκτός από τα ελάχιστα χρήματα του ταμείου, το κρέας και τα κοτόπουλα που υπήρχαν στο ψυγείο.
Ο κόσμος της Πάρου έχει αρχίσει να ανησυχεί, επειδή οι κλοπές και στο νησί μας έχουν αυξηθεί. Αρχίζει να φοβάται και για τη ζωή του. Τα όργανα της τάξεως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, δεν επαρκούν αριθμητικά.
Απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων του νησιού με πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση του προβλήματος, χωρίς ρατσιστικές διαθέσεις, με ανθρωπισμό για τους συνάνθρωπους μας που πεινάνε, αλλά  και με συντονισμένη προσπάθεια  περιορισμού του αριθμού τους.
Το άδειο στομάχι είναι κακός σύμβουλος, γιατί ξυπνάει το άγριο θηρίο που κρύβει ο καθένας  μέσα του και που είναι ικανό για τα πάντα. Πριν δούμε αυτό το θηρίο έξω από τις πόρτες μας, πρέπει να πάρουμε μέτρα αμέσως. 
Μια σύσκεψη στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με παρούσες τις αρμόδιες αρχές είμαστε σίγουροι, ότι θα καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος, για τη διόγκωση του οποίοι υπεύθυνοι είμαστε όλοι. Η διαχείρισή του δεν είναι εύκολη, είναι όμως αναγκαία και επιβάλλεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: