Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Με αφορμή την ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Νάουσα

Σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 13.45  στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νάουσα είχαμε ένοπλη ληστεία. Ο δράστης εισέβαλε στην τράπεζα και απειλώντας του υπαλλήλους με όπλο, απέσπασε από τα ταμεία το ποσό των 3.500 ευρώ και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Αυτά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύεται  και σε αθηναϊκά
blogs.
Το γεγονός είναι πρωτοφανές για το νησί . Αν η ληστεία είχε συμβεί το καλοκαίρι, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι είχαμε να κάνουμε με εισαγόμενους ληστές. Άλλωστε πρόσφατο δείγμα έχουμε από τον εντοπισμό και τη σύλληψη πριν από μερικές μέρες στη Λειβαδιά  ομογενούς από τη Ρωσία, του 31χρονου Ρουσλάν Τσερμίδη, από τους πλέον αδίστακτους κακοποιούς που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τη χώρα. Ο κακοποιός αυτός πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2009 δύο ένοπλες ληστείες στη Σαντορίνη, ένοπλη ληστεία στα ΕΛ-ΤΑ, στην Αθήνα και ένοπλη ληστεία στο καζίνο της Πάρνηθας.  
Στην περίπτωση όμως της Πάρου μέσα στην καρδιά του χειμώνα αυτή η ένοπλη ληστεία δεν μοιάζει να είναι εισαγόμενη. Το γεγονός ότι η ληστεία αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από την πρόσφατη ληστεία σε γυναίκα από κουκουλοφόρο πάλι στη Νάουσα, κατά την άποψη μας παραπέμπει σε δράστη ή δράστες κατοίκους της Πάρου.
Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, η αύξηση της εγκληματικότητας στο νησί πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα και από όλους μας. Οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε τις διωκτικές αρχές.
Κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία μιας σύσκεψης με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την έξαρση της εγκληματικότητας στο νησί. Και αυτός ο κάποιος, κατά τη γνώμη μας, είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να εκδηλωθεί αμέσως, τώρα. Σ΄ αυτή τη σύσκεψη ο Διοικητής του Α.Τ. και ο Λιμενάρχης Πάρου θα  ενημερώσουν  το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι συμβαίνει στην Πάρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία που προΐστανται και για το είδος της βοήθειας που θα μπορούσε να τους παρασχεθεί από το Δήμο, τους άλλους φορείς του νησιού και τους πολίτες.
Είναι βέβαιο, ότι από τη σύσκεψη αυτή θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και θα ληφθούν αποφάσεις που, εάν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στην περιστολή της εγκληματικής δραστηριότητας στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: