Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σκέψεις και προτάσεις για το studio της ΕΡΤ 3 στην Πάρο

Στις 29 Αυγούστου του 2003 ο Δήμος Πάρου παραχώρησε την χρήση ενός σπουδαίου ακινήτου 86 τ.μ., επί του παραλιακού δρόμου ης Παροικιάς, στην ΕΡΤ 3 για 10 ολόκληρα χρόνια.
Πριν το ακίνητο αυτό, το χρησιμοποιούσε το ΚΑΠΗ. Κάλυπτε δραστηριότητές του και τμήμα του λειτουργούσε και ως χώρος ιατρικών  εξετάσεων για τα μέλη του.

Στα πλαίσια όμως της τότε επικοινωνιακής πολιτικής του Δήμου, ο σεβασμός προς την τρίτη ηλικία πήγε περίπατο.

Με βάση τη σύμβαση  παραχώρησης, που υπέγραψε ο Δήμος,  η ΕΡΤ 3 αναλάμβανε την υποχρέωση να λειτουργήσει “studio «με στόχο την ανάδειξη των οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων τόσο της Πάρου, όσο και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων με κέντρο την Πάρο».

Για να υλοποιηθεί όμως η προσφορά της ΕΡΤ 3, ο Δήμος αναλάμβανε τις παρακάτω υποχρεώσεις:

  • Να παραχωρήσει τη χρήση του ακινήτου χωρίς ενοίκιο.

  • Να συμμετάσχει στην κάλυψη μέρους του εξοπλισμού του studio μέχρι του ποσού των 16500 ευρώ.

  • Να αναλάβει την κάλυψη δαπανών λειτουργίας  του studio πληρώνοντας κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πλην των λογαριασμών του ΟΤΕ.

  • Να αναλάβει την τεχνική και διοικητική υποστήριξη, σχετικά με την ασφάλεια και τη συντήρηση του ακινήτου.

  • Να συμβάλει με την καταβολή ύψους 3500 ευρώ, για την προμήθεια αναμεταδοτών, συστημάτων ακτινοβολίας κ.λ.π. για την ενίσχυση του σήματος της  ΕΡΤ 3 με 3 αναμεταδότες.

Σε αντάλλαγμα όλων αυτών των υποχρεώσεων από πλευράς Δήμου, η ΕΡΤ 3 «υπόσχεται και συμφωνεί στην τηλεοπτική κάλυψη των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην Πάρο και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων με δική της αποκλειστική επιλογή θεμάτων και εκπομπών σύμφωνα με το πρόγραμμα και το οργανόγραμμά της».

Αυτά αναφέρονται στην ετεροβαρή για το Δήμο μας σύμβαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος ξόδεψε αρκετά χρήματα για να δημιουργηθεί το studio της ΕΡΤ 3  στη Πάρο.

Το studio, το πρώτο χρονικό διάστημα, έκανε μερικές εκπομπές και στη συνέχεια σιώπησε, με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις.

Κατά την άποψή μας το θέμα πρέπει να έλθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή η ΕΡΤ 3 δεν υπήρξε, σε αντίθεση με το Δήμο, συνεπής με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε.
Ούτε άλλωστε προβλέπεται να είναι συνεπής, αφού, με βάση το μνημόνιο, περιστέλλονται οι δαπάνες όλων των οργανισμών του δημοσίου.

Μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία και εκπροσώπου της διοίκησης της ΕΡΤ 3, θα φώτιζε από πολλές πλευρές το θέμα και θα βοηθούσε σε μια σωστή απόφαση, για να λήξει η εκκρεμότητα αυτή που διαρκεί επί 7 ολόκληρα χρόνια.
Τα εναπομένοντα 3 χρόνια, μέχρι τις 29 Αυγούστου 2013, είναι πολλά, για να παραμένει κλειστό ένα ακίνητο σε περίοπτη θέση, όταν οι ανάγκες του Δήμου είναι πολλές και μεγάλες.

Υ.Γ. Στα πλαίσια ενός προγράμματος αναζωογόνησης του ΚΑΠΗ, το ακίνητο αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για τις ανάγκες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: