Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Να αναπτύξουμε τολμηρή τουριστική πολιτική

Το 2011 θα είναι έτος δοκιμασίας και για τον τουρισμό μας.
Οι όποιες κυβερνητικές προσπάθειες για την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα δεν θα έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Και εάν αυτό συμβεί, που είναι και το πιθανότερο, τα έσοδα του κράτους από τον τουρισμό θα είναι λιγότερα συγκρινόμενα με τα περυσινά.

Η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας αφέθηκε και αυτή στην τύχη της, όπως και τόσοι άλλοι τομείς  οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να μας βρει και εδώ ανέτοιμους. 

Η Πάρος είναι τουριστικός προορισμός που προσελκύει κόσμο. Δεν είναι όμως Μύκονος ή Σαντορίνη.  Τα δύο αυτά νησιά έχουν αποκτήσει όνομα στην τουριστική αγορά. Ακούγεται πρώτα η Μύκονος και μετά η χώρα προορισμού. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σαντορίνη. Με την Πάρο συμβαίνει πολύ λιγότερο.

 Όταν παλιότερα γίνονταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα γουιν σέρφινγκ στη Πάρο, είδαμε παγκόσμιο χάρτη, που έγραφε μόνο τα ονόματα των περιοχών που γινόταν η μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση. Δεν έγραφε τα ονόματα των Κρατών. Ήταν πέντε ή έξι περιοχές σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Πάρος. Η διαφήμιση του νησιού μας, ως τόπου προορισμού για τους ανά τον κόσμο σερφίστες  ήταν τεράστια.

Εάν τώρα πάμε στον εσωτερικό τουρισμό, ας θυμηθούμε το τριήμερο αφιέρωμα στη Μακεδονία. Τετρακόσιες προσωπικότητες κατεβάσαμε από τη Μακεδονία και τη Θράκη, μεταξύ των οποίων και εκατό δημοσιογράφους, από όλες τις πρωτεύουσες των νομών τη Βορείου Ελλάδος. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό στους επιχειρηματίες της Πάρου. Για πέντε χρόνια περίπου η Πάρος γέμιζε με Μακεδόνες.

Δεν υποστηρίζουμε ότι διαφήμιση του νησιού μέσω των γνωστών εκθέσεων του Εξωτερικού δεν έχει την αξία της. Ασφαλώς η παρουσία μας στις σημαντικότερες από αυτές είναι αναγκαία μαζί με πλούσιο διαφημιστικό υλικό που προβάλλει το νησί μας.
Ασφαλώς η διαφήμιση της Πάρου από το ραδιόφωνο και πολύ περισσότερο από την τηλεόραση είναι απαραίτητη.

Αυτό όμως, που θα είχε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα για το νησί, παραπέμπει σε εκδηλώσεις δοκιμασμένες στο πρόσφατο παρελθόν.
Είναι αυτές που προαναφέραμε: το παγκόσμιο πρωτάθλημα γουιν σέρφινγκ και το αφιέρωμα στη Μακεδονία. Όμως θα συνεχίσουμε και αύριο με συγκεκριμένες προτάσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΟΓΟΣ που η Μυκονος και η Σαντορινη ξεφυγαν ειναι οτι ειναι προορισμοι. Μπαινεις στο αεροπλανο και πας ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.Αυτο μαζι τους χιλαδες επισκεπτες της κρουαζιερας αυξησε το εισοδημα και συντηρει την ανγνωρισιμοτητα τους.Εμεις τι? Καραβι απο θεσαλονικη η Κρητη δεν μπορει να μπει. Τι να λεμε.