Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Το Κέντρο Υγείας Πάρου ασθενεί

Πολλά λέγονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, χωρίς να ευθύνονται γι΄αυτό οι γιατροί και το λοιπό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Το Κέντρο Υγείας του νησιού μας, που κάποτε εθεωρείτο ως ένα από τα καλύτερα λειτουργούντα κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ελλάδα και ως το καλλίτερο των Κυκλάδων, νοσεί και πρέπει η τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί για την  ανάρρωση του.

Μπορεί τα παράπονα που ακούγονται για τους γιατρούς που συνταγογραφούν να είναι δίκαια ή άδικα, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα, αν υπάρχει, που μπορεί σε συνεννόηση με τους γιατρούς να το ρυθμίσει η διοίκησή του.

Το μείζον πρόβλημα είναι οι ελλείψεις που έχει σε γιατρούς, αν σκεφτεί κάνεις ότι πρόσφατα το Κέντρο διέθετε δύο παιδίατρους  και τώρα και οι δύο θέσεις είναι κενές, ενώ η υπολειτουργία του ΕΚΑΒ μπορεί να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν σκοπεύουμε να αναφερθούμε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας ούτε να αναφερθούμε έστω και συνοπτικά σ΄αυτά. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του παρόντος σχολίου. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε σε κάθε κάτοικο του νησιού είναι ότι οι αναπαυτικές μας πολυθρόνες και οι συζητήσεις ή τα κουτσομπολιά για την κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο αυτό χώρο δεν οδηγεί πουθενά και εν προκειμένω στη βελτίωση της λειτουργίας του. 

Και για να μην μακρηγορούμε, εμείς προτείνουμε να γίνει μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά  την ανάληψη της τοπικής εξουσίας από τη νέα δημοτική αρχή με μοναδικό θέμα τη πλήρη ενημέρωση του οργάνου για τα συμβαίνοντα στο Κέντρο Υγείας. Από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν προτάσεις, που μπορούν να έχουν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με βάση αυτήν την απόφαση να ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργό Υγείας από αντιπροσωπεία της Πάρου. Σ΄αυτήν θα μπορούσαν να συμμετέχουν ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωπος της διοίκησης του Κέντρου Υγείας, εκπρόσωπος των γιατρών και ένας εκπρόσωπος που θα ορισθεί από όλους τους φορείς του νησιού.

Είναι βέβαιο ότι στη συνάντηση αυτή, στην οποία θα πρέπει να παρίστανται και όλοι οι βουλευτές του νομού και αν μπορεί και ο Υπουργός Εσωτερικών, θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

Πριν κάποιοι οπαδοί της μοιρολατρίας και της ακινησίας, σπεύσουν να μας χαρακτηρίσουν ως αιθεροβάμονες, τους πληροφορούμε ότι ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αποτελέσματα,  όταν Υπουργός Υγείας ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: