Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Αναγκαία διευκρίνιση για το ΕΚΑΒ

Από εβδομαδιαία εφημερίδα του νησιού πληροφορηθήκαμε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ της Πάρου αδυνατούν να συμπληρώσουν τις βάρδιες του 24ώρου λόγω ελλείψεως προσωπικού και ότι αυτός είναι ο λόγος, που, η κατάκοιτη ηλικιωμένη, μεταφέρθηκε από το λιμάνι στο σπίτι της με το υπηρεσιακό τζίπ του Λιμεναρχείου της Πάρου. 

Μέσα στο γενικό μπάχαλο που υπάρχει στη χώρα, αυτό το συμβάν μοιάζει να είναι παρωνυχίδα. Όμως  για σκεφτείτε, την ώρα αυτή, που δεν υπήρχε βάρδια, να είχαμε ένα σοβαρό τροχαίο, που έχρηζε άμεσης μεταφοράς στο Κέντρο Υγείας;  Ποιος θα πήγαινε να το παραλάβει;

Η Πάρος, του καναπέ και της αδιαφορίας, θα θρηνούσε , ίσως ένα δικό της άνθρωπο, επειδή η πολιτεία υπολειτουργεί και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό του τοπικού παραρτήματος του ΕΚΑΒ.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ της Πάρου έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων. Όμως αυτό δε φτάνει. Οι οργανωμένοι φορείς της Πάρου, οφείλουν να κινητοποιηθούν, όχι μόνο για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους, αλλά κυρίως για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Στην ανάγκη ας πάρουν  κάποιοι την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αυτό, ώστε να αποσπαστεί προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Πάρο με απόφαση της κεντρικής του διοίκησης.

Αποδέκτες αυτού του εγγράφου, εκτός από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, μπορεί να είναι οι βουλευτές μας, τα πολιτικά κόμματα, ο Δήμος, ο Περιφερειάρχης, οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι και  ο ημερήσιος τύπος.

Επιτέλους κάποιος ή κάποιοι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες και να δράσουν, πριν είναι αργά. Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: Η αδιαφορία μας έχει πολύ μεγάλο κόστος και κάποια στιγμή και ο λογαριασμός αυτός θα πληρωθεί από μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τους παρουμε και πετσετες να σκουπιζουν τον ιδρωτα τους. Μετεκλογικες ξυνιλες ειναι.ελεος

Ανώνυμος είπε...

εχουμε κρατησει και για σενα μια να σκουπισεις το δηλητηριο που βγαζεις.Αλλα μάλλον δεν εισαι παριανός και δεν σου καίγετε καρφί.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:48 προφανώς ανήκεις στην κατηγορία αυτών που όλα τα μεταφράζουν σε πολιτική, εκλογές κλ.
Να πούμε και εμείς με την σειρά μας έλεος που τόσο σοβαρά θέματα υπάρχουν κάποιοι που τα αντιμετωπίζουν με τέτοια επιπολαιότητα. Ίσως να είχες άλλη "πολιτική" άποψη αν κάποιος δικό σου είχε ανάγκη και έπρεπε να μεταφερθεί στο ΚΥ Πάρου με ασθενοφόρο !!! τότε να δείς πόσες ξυνίλες θα είχες και πόσες πετσέτες θα χρειαζόσουνα....