Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μια δίκη αλλιώτικη από τις άλλες

Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2010, σε αρμόδιο δικαστήριο της Σύρου εκδικάστηκε η προσφυγή της Γρηγορίας κατά του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο της Πάρου.

Δεν γνωρίζουμε τα επί πλέον στοιχεία που προσκόμισε ενώπιον του δικαστηρίου η Γρηγορία.
Πάντως η κίνηση αυτή, της προσφυγής, για να έχει πολιτικό αποτέλεσμα θετικό για την προσφεύγουσα, πρέπει να είναι καλά οργανωμένη και το αποδεικτικό υλικό της να είναι πολύ ισχυρό, για να πεισθεί το δικαστήριο, το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να ακυρώνει χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία εκλογές.

Βεβαίως η προσφυγή αυτή λειτουργεί και εκτονωτικά για τους υποψήφιους της παράταξής της και για ορισμένους φανατικούς ψηφοφόρους της, οι οποίοι είχαν πιστέψει στην εκλογική της νίκη και που το προκύψαν οριακό εκλογικό αποτέλεσμα, τους οδήγησε σε υποψίες, οι οποίες παραπέμπουν σε νοθεία.

Όπως και να έχει το πράγμα, η δικαστική απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου, σε περίπτωση δικαίωσης του Βλαχογιάννη, παγιώνει μια κατάσταση και απελευθερώνει την δημοτική αρχή από ανασφάλειες που λειτουργούν ανασταλτικά στο έργο της.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλ. το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα της Γρηγορίας, τότε μιλάμε για πολύ μεγάλη και πρωτόγνωρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της Πάρου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη δικαστική απόφαση, η οποία θα κρίνει τελεσίδικα την εκκρεμότητα που υπάρχει και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: