Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το άκυρο

Όσοι, μη ανήκοντες στο ΚΚΕ, στήριξαν με την δουλειά που έριξαν, όντας μέσα στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ή εκτός, όσοι ψήφισαν το ψηφοδέλτιό της, θέλοντας να διατρανώσουν την εκτίμησή τους σε πρόσωπα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι ψηφίζουν, αιφνιδιάστηκαν με μια απόφαση, και στη συνέχεια με μια ανακοίνωση που  υποδεικνύει στους ψηφοφόρους της, την Κυριακή να ρίξουν και πάλι το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο , δηλ. άκυρο.

Κατά την άποψή μας η ηγεσία της Λαϊκής Συσπείρωσης υπέπεσε στο ίδιο λάθος  με αυτό του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος στη συνέντευξή του, στη  «Φωνή της Πάρου» υπεδείκνυε στους παριανούς να ψηφίσουν το Χρήστο Βλαχογιάννη. Και γνωρίζουμε όλοι,  ότι, αυτή η υπόδειξη, ενόχλησε αρκετούς, με αποτέλεσμα να ψηφίσουν αντίθετα με την υπόδειξη, αλλά και αρκετούς που ψήφισαν Βλαχογιάννη, εκτίμησαν όμως ότι ο Γιάννης Ραγκούσης, με το θεσμικό ρόλο που έχει, έπρεπε να είχε πάρει άλλη θέση.

Τα γεγονότα όμως είναι γεγονότα και δεν αλλάζουν. Και επομένως στην κάλπη της Κυριακής θα βρεθούν τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο, που θα ρίξουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, ενδεχομένως και  κάποιοι άλλοι.
Είναι όμως βέβαιο ότι οι περισσότεροι που ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση»,  θα ρίξουν στην κάλπη έγκυρα  ψηφοδέλτια υπέρ του ενός ή του άλλου συνδυασμού και αυτό, επειδή ένα σημαντικό κομμάτι που ψήφισε «Λαϊκή Συσπείρωση»,  προερχόμενο κυρίως από τα δεξιά, δεν χειραγωγείται, δεν ελέγχεται και ενεργεί στα πλαίσια της ελεύθερης βούλησης που το διακρίνει.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, που συναντήθηκαν στην κάλπη με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, μετά  την απόφαση για το άκυρο, νιώθουν άβολα και κάποιοι δηλώνουν απογοητευμένοι  ή και οργισμένοι από την επιχειρηθείσα πολιτική χειραγώγηση.

Με τη στάση της αυτή, η «Λαϊκή Συσπείρωση», έχασε την ευκαιρία να συγκρατήσει ένα μέρος των ψηφοφόρων της, στις αγωνιστικές της γραμμές και αυτό το λέμε «μετά λόγου γνώσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: