Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Να ξυπνήσουμε από το λήθαργο, όσο είναι καιρός

Προ ολίγων ημερών στη Νάουσα ένας κουκουλοφόρος άρπαξε την τσάντα από μια γυναίκα, αφού τη χτύπησε στο κεφάλι και την  άφησε αναίσθητη.

Να θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε άγνωστοι ξυλοκόπησαν αγρίως στην Πούντα της Παροικιάς συμπατριώτη μας, τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον έκλεψαν και εξαφανίστηκαν.

Να θυμηθούμε, επ΄ ευκαιρία και τις κλοπές σε καταστήματα και σε σπίτια , για να συμπληρώσουμε την εικόνα της εγκληματικής δραστηριότητας της Πάρου, η οποία δε θυμίζει σε τίποτα το νησί της προηγούμενης δεκαετίας ή πολύ περισσότερο της δεκαετίας του ’80.

Αυτά τα συμβάντα, εάν οξυνθεί και άλλο η οικονομική κρίση, που αυτό είναι και το πιθανότερο, θα είναι πιο συχνά και κάποια στιγμή θα συμβεί το απευκταίο, να έχουμε και θανατηφόρο περιστατικό.

Οι πληροφορίες που έχουμε, δεν προέρχονται από επίσημη πηγή, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες, που για μας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, σε αντίθεση με τις διωκτικές αρχές που οφείλουν να εξετάζουν τα πάντα.

Το βέβαιο είναι ότι αυτά συνέβησαν και ήδη θα έπρεπε να μας είχαν ταρακουνήσει.
Αλλά εμείς τι κάνουμε; συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον καναπέ μας, επειδή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το περιβάλλον που ζούμε  και που μας παρείχε ασφάλεια, άλλαξε κι έχει γίνει επικίνδυνο.

Κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία μιας σύσκεψης με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την έξαρση της εγκληματικότητας στο νησί. Και αυτός ο κάποιος κατά τη γνώμη μας είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να εκδηλωθεί αμέσως, τώρα.

Σ΄ αυτή τη σύσκεψη ο Διοικητής του Α.Τ. και ο Λιμενάρχης Πάρου θα  ενημερώσουν  το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι συμβαίνει στην Πάρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες που προΐστανται και για το είδος της βοήθειας που θα μπορούσε να τους παρασχεθεί από το Δήμο, τους άλλους φορείς του νησιού και τους πολίτες.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα, ότι από τη σύσκεψη αυτή θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και θα ληφθούν αποφάσεις που, εάν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στην περιστολή της εγκληματικής δραστηριότητας στο νησί.

 Ελπίζουμε ο Δήμαρχος, που ,κάποιοι κοντινοί του, μας είπαν, ότι μας διαβάζει, να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν  το σχόλιό μας και να ενεργήσει  γρήγορα.
Εάν το πράξει μόνο επαινετικά λόγια θα ακούσει και μάλιστα από το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: