Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Λόγος επαινετικός και νηφάλιος

Φαίνεται, πως ο φανατισμός και από τις δύο πλευρές των πρωταγωνιστών  του εκλογικού σίριαλ, που μετακόμισε από την Αντίπαρο στην Πάρο, αρχίζει να στοχοποιεί και εμάς.
Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το χαρακτηρισμό, που μας προσάπτουν ευτυχώς ελάχιστοι,  ότι τα σχόλιά μας μεροληπτούν;

  Όταν σχολιάζουμε αρνητικά,  πεπραγμένα της πλευράς Βλαχογιάννη, ισχυρίζονται, ότι υποστηρίζουμε τη Γρηγορία και όταν σχολιάζουμε παραλείψεις ή λάθη της Γρηγορίας, οι δικοί της φανατικοί, ισχυρίζονται ότι  υποστηρίζουμε το Βλαχογιάννη.

Το αληθές είναι, ότι μέσα σε ένα περιβάλλον φανατισμού, που έχουν δημιουργήσει κάποιοι  και από τις δύο πλευρές, εμείς προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί στην καταγραφή των γεγονότων, ο δε σχολιασμός μας να υπηρετεί το νησί, αποφεύγοντας να μετατραπούμε σε εξαπτέρυγα της μιας ή της άλλης πλευράς.

Είναι δυνατόν π.χ.  να μην επαινέσουμε το Χρήστο Βλαχογιάννη για το δελτίο τύπου που εξέδωσε, όταν πληροφορήθηκε την απώλεια του Γιάννη Γκίκα; 

 Η απόφαση του Δημάρχου να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον τίτλο της βιβλιοθήκης να προστεθεί το όνομα  του εμπνευστή και δημιουργού της,  Γιάννη Γκίκα, τιμά και τον Δήμαρχο και όποιον άλλον πήρε μέρος στη διαμόρφωση αυτής της απόφασης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όλο το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, με το οποίο αναγνωρίζεται η προσφορά του Γιάννη Γκίκα στο νησί του, μεταφέρει στην κοινωνία της Πάρου ένα άλλο πνεύμα, ένα άλλο ήθος πολιτικής, που αν αυτό επικρατούσε σε όλες μας τις εκδηλώσεις, η μικρή μας κοινωνία θα ήταν τελείως διαφορετική.

Κάποτε πρέπει να βρούμε όλοι την γενναιότητα, να αναγνωρίζουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους την προσφορά τους στα κοινά του τόπου μας και όταν αυτοί είναι εν ζωή.
Να μην φεύγουν με την πίκρα , ότι τα όσα πρόσφεραν στον τόπου τους, κάποιοι επιμελώς τα έκρυψαν, τα υποβάθμισαν ή ακόμα (και αυτό είναι το χειρότερο) τα οικειοποιήθηκαν.

Υ.Γ. Ελπίζουμε η πλευρά των φανατικών υποστηρικτών της Γρηγορίας να μην μας παρεξηγήσει και να μην μας κατατάξει στους υποστηρικτές του Βλαχογιάννη, επειδή καταγράψαμε και σχολιάσαμε τα αυτονόητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κοιτα που φτασαμε να φοβομαστε να πουμε την γνωμη μας.
ΩΡΑΙΑ