Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Παναγιώτης Ρήγας : «Η εκλογική αναμέτρηση στην Πάρο ήταν σκληρή»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναγιώτης Ρήγας σχετικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Πάρου και απαντώντας προφανώς σε δελτίο τύπου της Επάρχου, όπου «καταγράφεται» και εκείνος, ως υποστηρικτής του Χρήστου Βλαχογιάννη,  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  «Ο Χρήστος Βλαχογιάννης είναι Δήμαρχος της Πάρου με την ψήφο και την - ελεύθερα και ακώλυτα - εκφρασμένη βούληση του παριανού λαού.
Η εκλογική αναμέτρηση στην Πάρο ήταν σκληρή και το εκλογικό αποτέλεσμα «σφιχτό», αλλά απόλυτα καθαρό. Παρά τις πικρίες που φυσιολογικά κάθε φορά προκαλεί μια ήττα, η αναγνώριση της εκλογικής νίκης του αντιπάλου και η αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος συνιστά στοιχείο πολιτικής αξιοπρέπειας και γενναιότητας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παναγιώτη Ρήγα έχει ως εξής:

«  Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών στις Περιφέρειες και στους Δήμους της Χώρας ολοκληρώθηκε. Ο Χρήστος Βλαχογιάννης
είναι Δήμαρχος της Πάρου με την ψήφο και την - ελεύθερα και ακώλυτα - εκφρασμένη βούληση του παριανού λαού.
          Η εκλογική αναμέτρηση στην Πάρο ήταν σκληρή και το εκλογικό αποτέλεσμα «σφιχτό», αλλά απόλυτα καθαρό. Παρά τις πικρίες που φυσιολογικά κάθε φορά προκαλεί μια ήττα, η αναγνώριση της εκλογικής νίκης του αντιπάλου και η αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος συνιστά στοιχείο πολιτικής αξιοπρέπειας και γενναιότητας.
          Οι εμπρηστικές, μέχρι υπονόμευσης της θεσμικής τάξεως δηλώσεις, που διατυπώνονται από την πλευρά της κας Πρωτολάτη, μόνο έλλειψη ψυχραιμίας και σοβαρότητας καταδεικνύουν.
           Η κα Πρωτολάτη, της οποίας η επικοινωνιακή προεκλογική «καμπάνια» κυριαρχήθηκε από συκοφαντικές, απαξιωτικές και ενίοτε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος του κ. Βλαχογιάννη, εμφανίζεται τώρα ως «αθώα και αδύναμη κορασίδα» που τα «θηριώδη» πασοκικά κέντρα εξουσίας την πολέμησαν με στόχο να την εξοντώσουν πολιτικά. Η αλήθεια – δυστυχώς για την κύρια Πρωτολάτη – είναι εντελώς διαφορετική.
            Το μοναδικό, εκτός θεσμικού ελέγχου, κέντρο εξουσίας που υπήρχε στην Πάρο τα τελευταία χρόνια ήταν η ίδια η Έπαρχος. Χωρίς να λογοδοτεί σε οποιοδήποτε συλλογικό όργανο, είχε μετεξελιχθεί – με την ανοχή του Νομάρχη – σε παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο μονοπρόσωπο όργανο εξουσίας, φεουδαρχικού τύπου.
          Χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της ως Έπαρχος (υπηρεσίες του Επαρχείου, πόρους του Νομαρχιακού προϋπολογισμού κλπ.) με κυρίαρχο στόχο να χτίσει το πολιτικό της προφίλ και να εξυπηρετήσει τις μελλοντικές πολιτικές της επιδιώξεις. Η επικοινωνιακή της στρατηγική ήταν διαχρονικά άρτια σχεδιασμένη, υψηλού κόστους και βεβαίως δεν αντιστοιχούσε στο θεσμικό της ρόλο.
           Έτσι, η κα Πρωτολάτη πορεύθηκε στις εκλογές σαν έτοιμη από καιρό, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της οχτάχρονης προετοιμασίας της, αναμοχλεύοντας ξεπερασμένες τοπικιστικές αντιθέσεις και εξαπολύοντας καλά οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος του αντιπάλου της κ. Βλαχογιάννη.
           Βεβαίως, η κα Πρωτολάτη ισχυρίζεται και κάτι άλλο εξίσου αναληθές με τα προηγούμενα, ότι δήθεν είχε απέναντι της το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και σύμμαχο της την κοινωνία των πολιτών.
           Κανένας δεν αμφισβητεί την εκλογική συμπόρευση με την κα Πρωτολάτη, αξιόλογων παριανών πολιτών, από όλους τους πολιτικούς χώρους και από το ΠΑΣΟΚ, όμως οι πάντες πλέον γνωρίζουν ότι η στήριξη που της παρασχέθηκε από τους κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας, εντός και εκτός Πάρου, ήταν απλόχερη και άνευ όρων.
           Ας εγκαταλείψει, επομένως, την προσπάθεια να εμφανισθεί ως θύμα σε μια άνιση μάχη, διότι όλοι πλέον γνωρίζουν την αλήθεια.
            Ο λαός της Πάρου με την ψήφο του της ανέθεσε τον ουσιαστικό θεσμικό ρόλο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας συμβάλλει από τη θέση αυτή στη συλλογική προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού και ας εγκαταλείψει τα διχαστικά και μισαλλόδοξα κηρύγματά της.
Η Πάρος έχει ανάγκη από ηρεμία και συνοχή, προκειμένου να πορευτεί δημιουργικά και με αισιοδοξία στο μέλλον».
Αθήνα 18/11/2010
Πηγή: parianostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: