Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Και πάλι για τους οικονομικούς μετανάστες

Μετά την ανάρτηση του χθεσινού μας σχολίου, μας πληροφόρησαν και άλλα, που μάλλον επιβεβαιώνουν, ότι υπάρχει πρόβλημα σίτισης σε μερίδα των οικονομικών μεταναστών.

Σε αυλή  παριανού σπιτιού, εισέβαλαν άγνωστοι, έκλεψαν  κότες από το κοτέτσι  που υπήρχε, τις έσφαξαν επί τόπου, τις πήραν μαζί τους και εξαφανίστηκαν.

Σε αγροτική κατοικία, προς τα Θαψανά, έσφαξαν κατσικοπρόβατα, τα έγδαραν, τα πήραν και εξαφανίστηκαν.

 Άγνωστοι  πρόσφατα έκλεψαν κατάστημα ζωοτροφών στον περιφερειακό της Παροικιάς και μεσημεριανές ώρες από ψυγείο παραλιακού καταστήματος της Παροικιάς έκλεψαν τα αναψυκτικά. Ακόμη και το λάδι των καντηλιών του κοιμητηρίου μας εδώ και καιρό έχει αρχίσει να εξαφανίζεται.

Τα παραπάνω είναι συγκομιδή μιας ημέρας και οπωσδήποτε είναι στοιχεία που απαιτούν έλεγχο για την εγκυρότητά τους. Και εμείς δεν είμαστε αστυνομικό τμήμα ούτε ανακριτική αρχή, ούτε ανήκουμε σε ομάδα πληροφοριοδοτών. Τα αναφέρουμε για να ευαισθητοποιήσουμε τους φορείς της Πάρου και κυρίως το Δήμο ώστε να προχωρήσει στην οργάνωση της σύσκεψης  που αναφέραμε στο χθεσινό μας σχόλιο.

Από τη σύσκεψη αυτή θα καταδειχτεί η έκταση του προβλήματος  και η ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Εμείς προτείνουμε μερικά.

  1. Να υπάρξει συσσίτιο που θα οργανώσει η εκκλησία με την οικονομική συνδρομή του Δήμου και των πολιτών.
  2. Να επιδιωχθεί η δημιουργία  ολιγομελούς ομάδας μεταναστών, με την οποία ο δήμος θα έχει επαφή για να μπορεί να γνωρίζει τα προβλήματα που τους απασχολούν και όπου μπορεί να παρεμβαίνει.
  3. Η αστυνομία να ελέγξει τους συμπατριώτες μας, που νοικιάζουν ανεξέλεγκτα τα σπίτια τους, χωρίς να δηλώνουν στο αστυνομικό τμήμα τα στοιχεία των ενοικιαστών.
  4. Να οργανωθεί ομάδα γιατρών που θα ελέγξει την υγεία των μεταναστών με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.
  5. όσοι έχουν εισέλθει παράνομα στο νησί να κρατούνται σε ειδικό χώρο, ξενοδοχεία υπάρχουν, με το αζημίωτο των ξενοδόχων, μέχρι να αναχωρήσουν από την Πάρο.

Σίγουρα, αν πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που προτείνουμε,  θα προκύψουν προτάσεις πολύ καλύτερες από τις δικές μας, επειδή εμείς αναφερόμαστε απλά σ΄αυτό το σοβαρό πρόβλημα και στα πλαίσια ενός σχολίου, ενώ αυτό έχει πολλές  πλευρές και μεγάλο βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: