Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές τέλειωσαν

Οι δημοτικές εκλογές του 2010 είναι πλέον παρελθόν. Θα καταγραφούν στην ιστορία της Πάρου, ως οι εκλογές που ανέδειξαν δήμαρχο με τη μικρότερη διαφορά  ψήφων μεταξύ νικητή και ηττημένου, από τη μεταπολίτευση και μετά.

Η όποια προσφυγή κατά του κύρους των εκλογών αυτών, δεν πρόκειται να εμποδίσει την ανακήρυξη  του συνδυασμού του Χρήστου Βλαχογιάννη, ως πλειοψήσαντος συνδυασμού από το Πρωτοδικείου  Σύρου. Και την πρώτη Κυριακή του Γενάρη του 2011, ο Χρήστος Βλαχογιάννης θα ορκισθεί και πάλι δήμαρχος Πάρου.

Αυτή τη διαδρομή δεν πρόκειται να την αλλάξει κανένα δικαστήριο.
Προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος, εάν τελικά κατατεθεί,  θα ακολουθήσει την δική της  πορεία. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δικαστήρια αργούν να βγάλουν αποφάσεις.  Το παράδειγμα της Αντιπάρου είναι γνωστό.

Η δημοτική αρχή της Αντιπάρου, κατά της οποίας προσέφυγε  η μειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου, περαιώνει τη θητεία της, και οι δικαστικοί αγώνες θα συνεχίζονται ίσως και μετά το 2011. Και το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό για το νησί. Δεν ήταν μόνο ο διχασμός της μικρής κοινωνίας της Αντιπάρου,  ήταν και το έλλειμμα σε έργα που έχει ανάγκη το νησί. Η Αντίπαρος δεν έχει εν έτει 2010 αποχέτευση, κι αν έλειπε ο ΧΥΤΑ της Πάρου θα έκαιγε ακόμη τα σκουπίδια της.

Το παράδειγμα της Αντιπάρου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Η Σύρος εκτός από τις αίθουσες των δικαστηρίων,  οι οποίες πλημμυρίζουν καθημερινά από κυκλαδίτες διάδικους, έχει και άλλες αίθουσες. Είναι αυτές που κρίνουν, αξιολογούν και εντάσσουν έργα στα διάφορα προγράμματα, είναι αυτές  που με τις αποφάσεις τους, βοηθούν στην ωρίμανση των φακέλων των έργων, είναι αυτές που ελέγχουν τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων του νομού μας, είναι αυτές που προελέγχουν τις δαπάνες των δήμων. Και αυτές είναι οι αίθουσες, που  πρέπει να  ενδιαφέρουν το Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του, αν θέλουν  να πάνε  την Πάρο λίγα βήματα μπροστά.

Η πλειοψηφία και η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έχουν διακριτούς ρόλους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του 2006, αυτούς τους διακριτούς ρόλους τους κατάργησε. Τα έκαναν «πλακάκια» μεταξύ τους. Και το αποτέλεσμα δεν ήταν ότι το καλύτερο για το νησί. Απόδειξη και η πρόσφατη αποδοκιμασία της κάλπης στην Παροικιά και τη Νάουσα.

Η πλειοψηφία έχει μπροστά της πεδίον λαμπρόν,  για να εκτελέσει έργα, μετά και την κυβερνητική υποστήριξη, όπως αυτή εκφράστηκε πριν από τις εκλογές.
Και η μειοψηφία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ελέγχει τις πράξεις της πλειοψηφίας και να ασκεί κριτική.

Και δεν εννοούμε καταστροφική κριτική, που θα εμποδίζει την παραγωγή έργου, αλλά κριτική που θα προάγει το δημοτικό έργο, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, όλων ημών, που κατοικούμε στο ευλογημένο αυτό νησί.

Εμείς εδώ στο blog  της «Ωραίας Πάρου» με τα σχόλιά μας θα συνεχίσουμε να  αναπτύσσουμε τον προβληματισμό μας  πάντοτε προς την κατεύθυνση της ορθολογικής ανάπτυξης του νησιού και με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωή μας.
Ευχή μας προς την ίδια κατεύθυνση να κινηθούν και οι κατέχοντες την εξουσία του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: