Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τον είδαμε σήμερα το πρωί στον Περιφερειακό

Τι να πρωτοπείς για τον Θύμιο το Μαύρη;
Να μιλήσεις για την κομματική και την αγωνιστική του συνέπεια;
Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση;
Για τα στρατοδικεία, τα βασανιστήρια και τις εξορίες στη Μακρόνησο, τη Γυάρο και τη Λέρο;
Για τη μεγάλη του αγάπη για την Πάρο και τους Παριανούς;
Ο Θύμιος τα είδε όλα και τα έζησε όλα  με ένταση, άλλοτε παράνομος και κυνηγημένος και άλλοτε νόμιμος, από τη μεταπολίτευση και μετά, και πάντοτε αγωνιζόμενος για τας λαϊκά συμφέροντα.
Τα θυμηθήκαμε αυτά και άλλα, από τα πολλά που θα μπορούσαμε να γράψουμε, για το Θύμιο,  επειδή σήμερα το πρωί τον είδαμε παρά τα 89 του χρόνια, να βαδίζει στον χωρίς πεζοδρόμια περιφερειακό της Παροικιάς,  με το γνώριμο γρήγορο βάδισμά του, προφανώς για να επισκεφθεί τα μαγαζιά της περιοχής και να τους μιλήσει για τη δική του υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ροκονίδα.  
Εμείς τιμάμε τον αγωνιστή Θύμιο Μαύρη, που πάντοτε μιλάει με περισσή αγάπη για όλους τους παριανούς,  και ιδιαίτερα για όσους τον στήριζαν σε εποχές δύσκολες για τη δημοκρατία, όταν ακόμα και μια καλημέρα στο Θύμιο σήμαινε πρόσκληση στην ασφάλεια ή και φάκελο, που σε συνόδευε σε όλη σου τη ζωή, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις δουλειά.
Ο Θύμιος Μαύρης είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αγωνιστή, που υπηρέτησε και υπηρετεί με πάθος τις ιδέες του, μπροστάρης πάντοτε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του Ελληνικού Λαού.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους πολυπληθείς επισκέπτες του blog,  ότι με ενέργειες του Θύμιου Μαύρη ήλθε το ΙΚΑ στην Πάρο, εν έτει 1965, και από τότε άρχισε ουσιαστικά η κοινωνική ασφάλιση  στο νησί μας. 
-Θύμιο, ας είσαι καλά, που μας τα θύμισες όλα αυτά και σου ευχόμαστε και στα 100 σου να είσαι όρθιος και να βαδίζεις με το αποφασιστικό και γρήγορο βάδισμα, που σε είδαμε σήμερα το πρωί να βαδίζεις στον Περιφερειακό της Παροικιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: