Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ένα μικρό σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση

Τελικά τι ήταν εκείνο, που υποχρέωσε το Γιάννη Ραγκούση, να δώσει συνέντευξη στη «φωνή της Πάρου» τρείς μέρες πριν από τις εκλογές;
Ήθελε να θυμίσει στους συμπατριώτες μας ότι η Πάρος αποτελεί για κείνον πρώτη προτεραιότητα;
Ήθελε να μας πληροφορήσει για την πορεία των μεγάλων έργων που έχουν δρομολογηθεί για το νησί μας;
Ήθελε να θυμίσει στους συμπατριώτες μας  το δικό του έργο, αναφερόμενος κυρίως στο υγειονομικό αεροπλάνο;
Και τέλος ήθελε να στηρίξει τον πιστό του φίλο, το Χρήστο Βλαχογιάννη;
Εκτιμούμε ότι όλη η συνέντευξη σχεδιάστηκε αποκλειστικά και μόνο για να στηρίξει την  εκλογική προσπάθεια του Χρήστου Βλαχογιάννη.
Αν είχε άλλους στόχους, η συνέντευξη θα μπορούσε να είχε δοθεί πολύ πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά τις εκλογές.
Κάποιοι πιστεύουν ότι λόγω της θεσμικής του ιδιότητας έπρεπε να σταθεί μακριά από την αναμέτρηση της Πάρου. Το έπραξε άλλωστε και στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου χρόνου.
Οι ίδιοι αρνητικοί σχολιαστές της συνέντευξης εκτιμούν, ότι μάλλον κάνει ζημιά στο Βλαχογιάννη αυτή η παρέμβαση, αφού  το κέντρο βάρους της εκλογικής αναμέτρησης μετατοπίζεται  και πλέον η αναμέτρηση της Πάρου γίνεται μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και μιας υποψηφίου Δημάρχου.  Δηλ. υποστηρίζουν, ότι ο Χρήστος Βλαχογιάννης χωρίς το Γιάννη Ραγκούση, είναι ανίκανος να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα. Κι αν αυτό συμβαίνει και επειδή η πολιτική ζωή της Ελλάδας  είναι γεμάτη από απρόοπτα, τι θα προκύψει, αν κληθεί να υπηρετήσει το δήμο για 4 χρόνια, χωρίς τη βοήθεια του Γιάννη Ραγκούση;   Ειπώθηκε ακόμη και κάτι βαρύ για τον υπουργό Εσωτερικών: ότι έγινε κομματάρχης και κάνει ψήφους για τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη.
Σε μια παραλιακή καφετέρια ειπώθηκαν κι άλλα: ότι αυτή η αναμέτρηση εκτός από τους κύριους διεκδικητές του δημαρχιακού τίτλου έχει και άλλους μονομάχους. Τις δύο εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες , των οποίων οι εκδότες υποστηρίζουν φανατικά ο ένας τη Γρηγορία και ο άλλος το Βλαχογιάννη και ότι η συνέντευξη Ραγκούση αποτελεί απάντηση και στο άρθρο του Κώστα Δραγάτη, που μοιράστηκε χέρι – χέρι από τον προεκλογικό μηχανισμό της Γρηγορίας.
Όπως και να έχει το πράγμα, γεγονός είναι ένα: η συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση, τάραξε τα λιμνασμένα νερά ενός απονευρωμένου προεκλογικού αγώνα, υποχρέωσε τον Κώστα Ροκονίδα στην χθεσινή του συγκέντρωση να κάνεις δριμεία επίθεση κατά του Υπουργού Εσωτερικών και βέβαια θα υποχρεώσει και τη Γρηγορία να δώσει απαντήσεις στην κεντρική της ομιλία απόψε στην Παροικιά.
Η συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση αναφέρεται και σε άλλα πολύ ενδιαφέροντα, που μόνο έπειτα από προσεκτική μελέτη μπορεί κάποιος αναλυτής να τα εντοπίσει. Εμείς ενδεικτικά αναφερόμαστε στην ονοματολογία μιας σειράς αξιόλογων συμπολιτών μας , καθώς και στη μη αναφορά άλλων εξίσου αξιόλογων συμπολιτών μας, την απομάκρυνση του Ευριπίδη από τη λειτουργία του Υγειονομικού αεροπλάνου, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σ΄αυτόν και άλλα που δεν είναι του παρόντος να τα σχολιάσουμε.
Θα τελειώσουμε το σημερινό σύντομο σχολιασμό μας με την φράση ενός παλιού αριστερού που ειπώθηκε τη δεκαετία του ΄60. Είχε πει τότε για τους συμπατριώτες μας: «Οι παριανοί για να σε ψηφίσουν ή πρέπει να σε έχουν ανάγκη ή να σε φοβούνται». Βέβαια από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και οι αλλαγές που έγιναν στην Ελλάδα και στην Πάρο είναι πολλές. Όμως μένει να διαπιστώσουμε αν αυτή, η με μορφή αποφθέγματος ρήση, ισχύει και σήμερα,  μετά από την όντως βαρυσήμαντη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζοντας το σχόλιο, θέλω να τονίσω ότι κανείς εχέφρων παρατηρητής της επαρχιακής πολιτικής μας σκηνής ,δεν εξεπλάγη από την αποχώρηση του Ηλία, καθώς και από την επί λαθών στηριζόμενη μακρά πορεία της Γρηγορίας προς την μειοψηφία. Μάλλον προς την ανοητολογία των καιρών στα νησιά μας στρέφεται ο υπουργός και στέλνει με την ευκαιρία «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

Ανώνυμος είπε...

http://cornersportcafe.blogspot.com/2010/11/blog-post_05.html?spref=fb