Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Περί έργων συνέχεια… Το κλειστό της Παροικιάς

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα άλλο έργο, αναγκαίο για τη νεολαία, που όμως δεν έγινε, αν και η μελέτη (του έργου) είναι ολοκληρωμένη και βρίσκεται στα συρτάρια του Δήμου από το 2003.

Πρόκειται για το Κλειστό Γυμναστήριο της Παροικιάς, που είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε οικόπεδο του Δήμου, πίσω από το κοινοτικό κάμπινγκ.

Από την Πάρο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα πλαίσια του προγράμματος “Ελλάδα 2004”, είχαν προταθεί και είχαν ενταχθεί σ΄ αυτό, δύο μεγάλα έργα: το Κλειστό Γυμναστήριο της Παροικιάς και το Δημοτικό Στάδιο της Νάουσας, στη θέση Αγροκήπιο.

Το πρόγραμμα “Ελλάδα 2004” είχε δημιουργηθεί με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για μας ήταν η ευκαιρία, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού το νησί μας στερείται αθλητικής υποδομής.

Ο Δήμος είχε ξεκινήσει την προετοιμασία αυτών των έργων εγκαίρως.
Το έργο, που προχώρησε πολύ γρήγορα, ήταν αυτό του Κλειστού Γυμναστηρίου, σε αντίθεση με το Δημοτικό Στάδιο, που παρουσίασε ιδιοκτησιακά προβλήματα ο χώρος που είχε επιλεγεί.

Η μελέτη του Κλειστού Γυμναστηρίου με τις σχετικές αδειοδοτήσεις είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2002 και επομένως το Φεβρουάριο του 2003 θα μπορούσε να δημοπρατηθεί με συγχρηματοδότηση από το προαναφερθέν πρόγραμμα και το Δήμο.

Για λόγους όμως άγνωστους σε μας, η δημοπράτηση του έργου δεν έγινε, αν και πέρασαν από τότε 8 ολόκληρα χρόνια!!!

Το έργο αυτό, όπως μας πληροφόρησαν, βγήκε στην επιφάνεια τώρα, σε προεκλογική περίοδο, και προτάθηκε για ένταξη στα έργα που πρόκειται να εκτελέσει η “Εγνατία Α.Ε.”

“Κάλιο αργά, παρά ποτέ”.

Υ.Γ. Όποιος έχει αμφιβολίες περί αυτών, μπορεί να απευθυνθεί στον αρχιτέκτονα του έργου κ. Γιώργο Σπυρίδωνος. Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, όπως έχουμε πληροφορηθεί, είχε εντυπωσιάσει, τότε, τους υπεύθυνους του προγράμματος “Ελλάδα 2004”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: