Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Περί έργων συνέχεια…

Επειδή φαίνεται ότι έκανε εντύπωση το χθεσινό μας σχόλιο, αν λάβουμε υπ΄οψιν τα στατιστικά στοιχεία του blog, κρίνουμε αναγκαίο να συνεχίσουμε και με ένα άλλο σπουδαίο έργο υποδομής, που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων του νησιού μας.
Πρόκειται για τα νέα σφαγεία, με προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, στο Μαράθι.

Τα παλαιά σφαγεία δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπρεπε, με κυβερνητική εντολή, να κλείσουν. Εξάλλου η επέκταση του οικισμού και στην περιοχή που βρίσκονταν, δημιουργούσε ποικίλα προβλήματα στους περίοικους.

Έπρεπε επειγόντως να κατασκευαστούν άλλα. Και εδώ, κομβικό σημείο για την κατασκευή των νέων σφαγείων, ήταν η εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου. Έπρεπε να απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από σπίτια.
Σε μια Πάρο που η δόμηση εκτός οικισμού έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, έπρεπε να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις τέτοιο οικόπεδο που να είναι και προσβάσιμο.

Το πρώτο και σημαντικό βήμα έγινε. Το οικόπεδο βρέθηκε και έχει έκταση περίπου 5 στρέμματα.

Το δεύτερο βήμα ήταν η χρηματοδότηση. Εδώ βοήθησε και πάλι ο Γιώργος Ανωμερίτης, ως υπουργός Γεωργίας. Φρόντισε, έπειτα από αίτημα του Δήμου, και εντάχτηκε το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου.

Το τρίτο βήμα ήταν η μελέτη, η οποία ανατέθηκε.
Αυτά έγιναν μέχρι το 2002. Η εκτέλεση του έργου ολοκληρώθηκε από τη δημοτική αρχή, που ανέλαβε το 2003.

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία ενός έργου, στην υλοποίηση του οποίου βοήθησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με συμπαραστάτες του κτηνιάτρους του Δημόσιου Κτηνιατρείου.

Παραλειπόμενα…

Όταν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νομού ζητούσαν να κλείσουν τα παλαιά σφαγεία και έστελναν κατηγορούμενη την τότε δημοτική αρχή, το εύκολο γι΄ αυτήν ήταν να διακόψει τη λειτουργία τους.
Δεν το έπραξε , επειδή η σφαγή των ζώων θα γινόταν σε μάντρες χωρίς έλεγχο της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Αυτό το γνώριζαν πολύ καλά οι κτηνίατροι της Πάρου, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το Δήμο στα ποινικά δικαστήρια.

Είναι επίσης οι κτηνίατροι της Πάρου που γνωρίζουν πολύ καλά τον αγώνα, που έγινε για την κατασκευή των νέων σφαγείων.

Είναι ο Γιώργος Κάγκανης και ο Νίκος Τσιγώνιας, σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ροκονίδα.

Νίκο, σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: