Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Και οι πέντε έσονται τέσσερις

Είχαμε σχολιάσει, ότι το εκλογικό σώμα της Πάρου είναι μικρό για να μπορέσει να στελεχώσεις 5 ψηφοδέλτια και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους ανεξαιρέτως τους επικεφαλής των  παρατάξεων για τη συγκρότησή τους.

Ξεκίνησαν πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι και τερμάτισαν τέσσερις, κάνοντας την έκπληξη ο υποψήφιος που στήριζε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές στην Πάρο, ένα κόμμα εξουσίας να μην μπορεί να φτιάξει συνδυασμό.

 Μας κάνει μάλιστα εντύπωση, ότι νοικιάστηκε εκλογικό κέντρο, τυπώθηκαν αφίσες, πληρώθηκε μια ολόκληρη σελίδα σε εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα και όλα αυτά χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλιστεί  η βασική σύνθεση του ψηφοδελτίου, χωρίς δηλ. να υπάρχουν τα στελέχη εκείνα που, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, θα διοικούσαν τον Δήμο.

Όσοι ευθύνονται για τη γελοιοποίηση της Ν.Δ. στην Πάρο έχουν μεγάλες ευθύνες και θα πρέπει να εξηγήσουν στους νεοδημοκράτες του νησιού, γιατί η οργανωμένη Νέα Δημοκρατία έφτασε σ΄αυτό το χάλι.

Τα γεγονότα όμως είναι γεγονότα, οι εξελίξεις τρέχουν και οι δύο μεγάλοι του προεκλογικού αγώνα προσπαθούν να εξασφαλίσουν ο καθένας για λογαριασμό του το μεγαλύτερο μέρος από τους νεοδημοκράτες που είχαν συσπειρωθεί γύρω από τον πρώην Λιμενάρχη.
Το ποσοστό αυτό είναι κρίσιμο και αυτός που θα το πάρει ίσως να κάνει και την έκπληξη  από την πρώτη Κυριακή, αν η διασπασμένη αριστερά συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά.

Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι εκλογές των εκπλήξεων. Δεν είναι μόνο η περίπτωση της Ν.Δ. που αναφέραμε προηγουμένως, είναι και η αριστερά που ενώ δεν κατέβαζε αυτοτελείς συνδυασμούς περίπου για δυο δεκαετίες στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις, τώρα έχει πάρει φόρα και κατεβαίνει και μάλιστα με δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

Αυτό που θα αποτελέσει και άλλη έκπληξη είναι το ενδεχόμενο να πιάσουν  το εκλογικό μέτρο και οι δύο συνδυασμοί της ή έστω και ο ένας.
Αν συμβεί, θα είναι και αυτό πρωτόγνωρο για τα εκλογικά δεδομένα της Πάρου. 

Εμείς ευχόμαστε να συμβεί η έκπληξη γιατί με έναν Μανώλη Γλέζο και έναν Κώστα Ροκονίδα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Πάρου θα αποκτήσει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα εμπλουτίσει τον πολιτικό πλουραλισμό του νησιού.

Μεγάλη έκπληξη είναι επίσης το  ενυπόγραφο άρθρο του Κώστα Δραγάτη στα «Νέα Πάρου - Αντιπάρου».  Ο θερμός θιασώτης και επικεφαλής της προπαγάνδας υπέρ του Γιάννη Ραγκούση από το 2000 περίπου μέχρι σήμερα, με το χθεσινό του άρθρο, προκαλεί ένα πανίσχυρο κυβερνητικό πρόσωπο, κατηγορώντας το, χωρίς μισόλογα, για ανάμειξη στις δημοτικές εκλογές της Πάρου υπέρ του Χρήστου Βλαχογιάννη.

Δεν γνωρίζουμε τί μεσολάβησε για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Φήμες για ανάμειξη του Γιάννη Ραγκούση υπήρξαν και αναφέρονταν κυρίως σε βοήθεια που παρέσχε στο Χρήστο Βλαχογιάννη  για την ποιοτική συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Όμως μιλάμε για φήμες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, που μπορεί να οφείλονται και στο συνήθη προεκλογικό εκνευρισμό που χαρακτηρίζει τις τοπικές εκλογές.

Παραμένει άγνωστο , αν θα υπάρξει δημόσια αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση και με ποιο τρόπο θα εκδηλωθεί.
Σε περίπτωση που υπάρξει, θα είναι, και αυτό, άλλη μια έκπληξη αυτών των εκλογών, ίσως και η μεγαλύτερη.

Στο μεταξύ τα ψηφοδέλτια κατατίθενται και αν δεν εντοπιστεί κάποιο τυπικό κώλυμα της τελευταίας στιγμής, οι διεκδικητές του επίζηλου τίτλου θα είναι τελικά τέσσερις και όχι πέντε.

Υ.Γ. Η τελευταία έκπληξη είναι η απουσία του Χρήστου Καραγιανιώτη από αυτές τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: