Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο λόγος και πάλι για την Παροικιά

Συνεχίζοντας το χθεσινό μας σχόλιο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για την Παροικιά και ανησυχώντας για το αβέβαιο μέλλον της, θα προχωρήσουμε και σήμερα σε προτάσεις που σκοπεύουν  στην ανάδειξή της με επεμβάσεις σχετικά ανώδυνες οικονομικά.
Μοναδικό τοπίο που πρέπει και πάλι να γίνει επισκέψιμο είναι ο λόφος της Αγίας Άννας.
Ο χώρος που περιβάλλει το γραφικό εκκλησάκι με μια ελάχιστη δαπάνη ακόμα και με συνεργείο του Δήμου μπορεί εύκολα να αναπλασθεί.
Το «Ξενία», που τόσα αρνητικά ακούστηκαν για την αγορά του, αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα που μαζί με του δύο εναπομείναντες μύλους  συμπληρώνει την αισθητική του τοπίου κατά τρόπο σπάνιο.
Όμως και το Ξενία και οι ερειπωμένοι μύλοι χρειάζονται άμεσα επισκευή.
Όσοι έκαναν όνειρα, για αλλαγή της θέσης του Δημαρχείου, καλά θα κάνουν να προσγειωθούν και να το πάρουν απόφαση, ότι το Ξενία  θα είναι το δημαρχείο και του Καλλικράτειου Δήμου της Πάρου για πολλά ακόμη χρόνια.
Χρήματα υπάρχουν για την επισκευή και του Ξενία και των μύλων, αλλά και για τη διαμόρφωση του χώρου που το περιβάλλει. Το Ξενία είναι χτισμένο σε 4,5 στρέμματα οικόπεδο και επομένως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για αισθητικές λύσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του τοπίου.
Τα χρήματα που αναφέραμε, έχουν δοθεί στο Δήμο, πριν από 7 χρόνια, για την αγορά οικοπέδου και για την κατασκευή νέου δημαρχείου και από τότε παραμένουν αδιάθετα.
Χρειάζεται μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή του σκοπού για τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα αυτά και υποβολή του σχετικού αιτήματος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Το απλούστερο όλων είναι ο υπουργός Εσωτερικών, με την ευαισθησία που τον  διακρίνει για το δήμο της Πάρου, να ικανοποιήσει πάραυτα το αίτημα.
Υ.Γ. Θα συνεχίσουμε τα ενημερωτικά μας σχόλια  για την Παροικιά και αύριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γειάσου Μπλελέγρη με τις Κωλοτούμπες σου