Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Περί σεναρίων ο λόγος

Την προσεχή  Κυριακή, 18η Οκτωβρίου, σωτηρίου έτους 2010 και μέχρι την 12η μεσονύκτια ώρα, θα έχουν κατατεθεί οι εκλογικοί συνδυασμοί και έτσι θα γνωρίζουμε εκ του ασφαλούς, ποιοι συνδυασμοί θα κατέβουν τελικά και με ποια σύνθεση ψηφοδελτίων, πλήρη ή ελλιπή.
Μέχρι τότε οι προσπάθειες των υποψηφίων δημάρχων, ενίοτε συνεπικουρούμενες και από άλλες δυνάμεις, θα συνεχίζονται και θα εντείνονται. Άλλα ονόματα θα προστίθενται στον κατάλογο των υποψήφιων συμβούλων, άλλα θα αφαιρούνται, άλλοι δημότες θα πιέζονται αφόρητα, ίσως και να εκβιάζονται για να πουν το πολυπόθητο «ναι» και άλλοι θα αντέξουν μέχρι τέλους  αρνούμενοι τη συμμετοχή τους στην προεκλογική εκστρατεία.
Εν τω μεταξύ οι φήμες οργιάζουν, χωρίς να είμαστε σε θέση  να μεταφέρουμε κάτι που δεν είναι επιβεβαιωμένο.
Κάποια σενάρια που συζητήθηκαν στην πολιτική  πιάτσα, φέρουν τον πρώην Λιμενάρχη να συναντά σοβαρές δυσκολίες στην ποιοτική συγκρότηση του ψηφοδελτίου του και να αναζητεί αξιοπρεπή έξοδο από την εκλογική μάχη.
Προφανώς το σενάριο αυτό έχει σχέση και με την πρόσφατη παρουσία  του Πάνου Καμμένου στο νησί και τις δηλώσεις  που έκανε για συνεργασία με τη Γρηγορία.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποδεσμεύει τις δυνάμεις που τον στηρίζουν, οι οποίες ενδέχεται, εάν έχουν εκτιμηθεί ως αξιόλογες, να αποτελέσουν το «μήλον της Έριδος» μεταξύ Βλαχογιάννη και Γρηγορίας.
Βέβαια η σφοδρή επίθεση κατά Κουντρομιχάλη και Ροδίτη από γνωστό εβδομαδιαίο έντυπο που έχει ταυτιστεί με τη Γρηγορία, δυσκολεύει τα πράγματα, αλλά πάντοτε βρίσκονται δικαιολογίες για να ξεπερνιούνται  αυτού του είδους τα εμπόδια και αυτό εξαρτάται από τις ικανότητες του διαπραγματευτή και τα ανταλλάγματα που θα δοθούν.
Πάντως αν επαληθευθεί αυτό το σενάριο, γιατί περί σεναρίου πρόκειται, θα είναι η πρώτη φορά, από τη μεταπολίτευση και μετά, που η Νέα Δημοκρατία δεν κατεβαίνει συντεταγμένα στις δημοτικές εκλογές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: