Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο για μια ετεροχρονισμένη επίσκεψη

Η Επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο νησί, για να στηρίξει τον εκλεκτό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ετεροχρονισμένης κομματικής κίνησης.
Επισκέφτηκε το νησί, όταν έχει πλέον παγιωθεί η διάσπαση του εκλογικού σώματος της Ν.Δ. Οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι, που έχουν προσανατολισθεί προς την παράταξη της Γρηγορίας ή του Βλαχογιάννη, δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξουν ρότα, πολύ περισσότερο όταν, γνωστά ονόματα της τοπικής οργάνωσης, φιγουράρουν ως υποψήφιοι στις προαναφερθείσες παρατάξεις.
Αυτό το αντιλήφθηκε αμέσως, ο αγαπητός στην Πάρο, Πάνος Καμμένος, γι΄αυτό και έκανε πρόταση στη Γρηγορία, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε στο site  του Παριανού τύπου, να συνεργαστεί με την παράταξη που στηρίζει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως προτάσεις της τελευταίας στιγμής, απ΄όπου κι αν προέρχονται, αν δεν αποδεικνύουν, πάντως είναι ενδεικτικές της αδυναμίας που έχει ο προτείνων.
Εάν ο Πάνος Καμμένος είχε επισκεφτεί την Πάρο στις αρχές του Καλοκαιριού, όχι για διακοπές, αλλά για κομματική δουλειά, τότε τα πράγματα ίσως θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.
Οι νεοδημοκράτες της Πάρου, μπορεί να αποτελούν το μισό περίπου του εκλογικού της σώματος, δεν διαθέτουν όμως αξιόλογα κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Οι εξαιρέσεις αυτής της πολιτικής πραγματικότητας  είναι λιγοστές, και πάντως δεν φτάνουν για να ενώσουν τον επί πολλά χρόνια πολυδιασπασμένο χώρο της Ν.Δ. , ιδιαίτερα όταν έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές.
Γι΄αυτό και η μεγάλη δεξαμενή από την οποία αντλεί ψήφους το ΠΑΣΟΚ, είναι το εκλογικό σώμα της Ν.Δ.
Και αυτό είναι το οξύμωρο στην πολιτική ζωή της Πάρου: σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων της Ν.Δ., στις δημοτικές εκλογές, ψηφίζει  υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ.
Από αυτόν τον πολιτικό κανόνα φαίνεται να μην εξαιρούνται ούτε οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: