Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πόλωση εν όψει

Φαίνεται ότι τα κακά μαντάτα έφτασαν στα υψηλά κλιμάκια των κομμάτων εξουσίας και κατόπιν αυτού αρχίζουν οι επισκέψεις στο νησί, αρχής γενομένης από τον Πάνο Καμένο, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του κόμματος για τις εκλογές στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.
Η άλλη επίσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται την προσεχή Κυριακή και  είναι αυτή του Παναγιώτη Ρήγα.

Η παρουσία στο νησί δύο κορυφαίων στελεχών των κομμάτων εξουσίας, ενός υπουργού και ενός πρώην υπουργού, για όσους γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο εκλογικό σώμα της Πάρου, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κομμένο στα δύο και η Ν.Δ. είναι κομμένη στα τρία.
Γίνεται κατανοητό, ότι σκοπός αυτών των αφίξεων είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων εξουσίας,  όχι μόνο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές και για λογαριασμό του κόμματος τους, αλλά και γιατί στις περιφερειακές εκλογές,  όπου εκεί τα πράγματα θυμίζουν βουλευτικές εκλογές, το παιχνίδι πρόκειται να χοντρύνει πολύ.

Και για μεν τις περιφερειακές εκλογές  οι δύο μονομάχοι το πιθανότερο είναι  πετύχουν τη πολυπόθητη συσπείρωση, αφού η οικονομική κρίση  δεν έχει ακουμπήσει έντονα τα νησιά μας.
Ήδη η μεθοδευμένη(;) παραίτηση Μπάιλα, από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, επειδή του ασκήθηκε δίωξη για τη γνωστή υπόθεση της πολεοδομίας Σύρου, φέρνει σε δύσκολη θέση την επιλογή της Ν.Δ. στο πρόσωπο του Κόκκινου, όταν έχει ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως, για μη νόμιμες προσλήψεις. Προφανώς η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Στις Δημοτικές  εκλογές όμως τα χαρακτηριστικά είναι άλλα και η όποια «έξωθεν βοήθεια» φτάνει μάλλον αργοπορημένα. Με το ψηφοδέλτιο της Γρηγορίας έχουν ήδη εκτεθεί αρκετοί νεοδημοκράτες, οι οποίοι ζητωκραυγάζουν υπέρ της, με το ψηφοδέλτιο του Βλαχογιάννη συμπορεύεται η νεοδημοκρατική μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και με τον πρώην Λιμενάρχη, Ηλία Κουντρομιχάλη  ό,τι  έχει απομείνει από τη Ν.Δ. Κατά συνέπεια η παρέμβαση Καμένου θα έχει μάλλον πενιχρά αποτελέσματα.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλύτερη, με τη διαφορά ότι αυτό έχει μοιραστεί στα δύο, ανάμεσα στο Χρήστο Βλαχογιάννη και τη Γρηγορία και με μικρές(;) διαρροές προς τις παρατάξεις της αριστεράς.  
Η παρέμβαση Ρήγα αναμένεται να εκδηλωθεί υπέρ του Βλαχογιάννη, αφού οι αντιθέσεις του με τη Γρηγορία είναι γνωστές από παλιά.
Εκτός τούτου τη «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ εκφράζει η πλευρά Βλαχογιάννη, η οποία έχει και το ανεπίσημο χρίσμα.

Κατά άλλα Η Γρηγορία προχωρεί με αέρα νίκης, η πλευρά Βλαχογιάννη αυξάνει τη συσπείρωσή της, η παράταξη του Ηλία Κουντρομιχάλη επιμένει ότι το ψηφοδέλτιό της θα είναι πλήρες με 73 υποψήφιους και οι παρατάξεις τις αριστεράς εκτιμούν ότι μπορεί να φέρουν και την έκπληξη, που θα είναι η αυτόνομη παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, αν και το εκλογικό μέτρο μπορεί να φτάσει και τους 600 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: