Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η είδηση της ημέρας

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. έφτιαξε ψηφοδέλτιο και κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές. Δεν γνωρίζουμε αν το ψηφοδέλτιο θα είναι πλήρες. Αυτό θα το μάθουμε όταν θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι του Κ.Κ.Ε. στην Πάρο τα κατάφεραν, έφτιαξαν ψηφοδέλτιο και για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές στο νησί κατέρχονται αυτόνομα, με δικές τους δυνάμεις, στον τοπικό εκλογικό στίβο.

Δημοτικές παρατάξεις με το τίτλο «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συναντήσουμε σε όλη την Ελλάδα. Όπου υπάρχουν δυνάμεις του Κ.Κ.Ε. σε πόλη, κωμόπολη ή χωριό εκεί είναι βέβαιο ότι θα συναντήσεις τη  «Λαϊκή Συσπείρωση». Προφανώς είναι μια κεντρική απόφαση αυτού του κόμματος με στόχο οι παρατάξεις αυτές πέρα από το κύριο έργο τους, που είναι οι τοπικές υποθέσεις, να είναι συγχρόνως και  υποδοχείς της ψήφου διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη, κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που με την οικονομική τους πολιτική και τις άλλες επιλογές  τους οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση  που βιώνουμε σήμερα όλοι μας.

Φαίνεται ότι η εκτίμηση όλων των κομμάτων είναι, μηδέ του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ εξαιρουμένου, ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα που θα υπάρξει ή θα δρομολογηθούν εξελίξεις που θα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο της χώρας ή θα παγιωθεί και ίσως σκληρύνει ακόμη περισσότερο η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Όμως, αν έλθουμε και πάλι στο δικό μας μικρόκοσμο και πιο συγκεκριμένα σε πρόσωπα του χώρου του Κ.Κ.Ε., είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε τη συμβολή τους, κυρίως στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Αλλά και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης διαθέτουν ένα καταξιωμένο στέλεχος, τον Κώστα Ροκονίδα, που στο παρελθόν υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στο Δήμο μας.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση να προετοιμάζεις τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να προεδρεύεις σ΄αυτές. Η θέση αυτή απαιτεί γνώσεις των πραγμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης  και ικανότητες. Και ο Κώστας Ροκονίδας κατάφερε να ανταποκριθεί σ΄ αυτές τις υποχρεώσεις με επιτυχία, όπως με επιτυχία διεξήλθε και τις υποχρεώσεις του στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Δική του πρόταση ήταν ο διπλασιασμός της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων της Πάρου.
 Ίσως να είναι ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας, που στήριξε τα σχολεία της περιοχής του με μια τόσο γενναία επιχορήγηση.

Αν συνεχίσουμε το εγκώμιο του Κώστα Ροκονίδα ίσως  κάποιοι  μας τοποθετήσουν πολιτικά στο χώρο του Κ.Κ.Ε. Τους πληροφορούμε ότι δεν ανήκουμε στο χώρο αυτό. Η θέση η δική μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Και μέσα  στα πλαίσια αυτά αξιολογούμε τον Κώστα Ροκονίδα με αφορμή την είδηση για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι χρήσιμη, γιατί, όταν θα κοπάσει ο θόρυβος των εκλογών και αρχίσουν τα δύσκολα, τότε θα χρειαστούν άτομα με ικανότητες και εμπειρία για να τα αντιμετωπίσουν. Και ως γνωστόν η Πάρος δεν διαθέτει πολλά αυτοδιοικητικά  στελέχη με την ποιότητα του Κώστα Ροκονίδα. Καλή επιτυχία Κώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: