Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δύσκολοι καιροί για υποψήφιους δημάρχους

Φαίνεται ότι, η εθνική κατάθλιψη  που προκλήθηκε από την οικονομική κατρακύλα της χώρας, ακούμπησε και την Πάρο.  Τον κόσμο, και στην Πάρο, τον απασχολεί η οικονομική του επιβίωση ή η διατήρηση των περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία  απέκτησε με κόπους μιας ολόκληρης ζωής και τα οποία μπορεί να τεθούν εν κινδύνω προσεχώς, αφού η κυβέρνηση του ΔΝΤ  δεν πετυχαίνει τους στόχους που της επέβαλαν.
Η η ψυχολογική του διάθεση για κάτι άλλο, ακόμη κι αν αυτό είναι οι προσεχείς δημοτικές εκλογές, επί του παρόντος ελάχιστα τον ενδιαφέρει. Έτσι εξηγείται, ως ένα βαθμό βέβαια, και η απροθυμία για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων, που διάλεξαν "εποχή" για να είναι τόσο πολλοί.
Σε "καλούς καιρούς", στο παρελθόν,  και αυτό είναι χαρακτηριστικό της Πάρου και ιδιαίτερα της Παροικιάς, η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίων δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Πολύ περισσότερο τώρα, που τα συγκυριακά δεδομένα  είναι δυσμενή για τέτοιες προσπάθειες.
Η αναβολή της συγκέντρωσης,  που είχε προγραμματιστεί από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, εικάζεται, ότι έχει σχέση με τις δυσκολίες συγκρότησης ψηφοδελτίου. Αν αυτή είναι η πραγματικότητα, τότε ενδέχεται να βρεθούμε μπροστά σε άλλες εξελίξεις.
Η μη συμμετοχή της εν λόγω κίνησης στις εκλογές, αντικειμενικά  διευκολύνει όλες τις άλλες παρατάξεις, πλην αυτής του Δημάρχου.  Κι αυτό γιατί   η κίνηση έχει κάνει προεκλογική της σημαία τον αγώνα κατά του μνημονίου και κατά του Καλλικράτη. Η παράταξη του Δημάρχου, με χρίσμα ή χωρίς χρίσμα, έχει ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και με την πολιτική  του. Και οι  νεοδημοκράτες που συμπράττουν μαζί του, δεν πρόκειται να αλλάξουν τη γνώμη του εκλογικού σώματος. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους συγκαταλέγεται, όπως μας πληροφόρησαν,  και ο γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.  Άρα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, εάν δεν καταρτίσει ψηφοδέλτιο, μάλλον αποκλείεται να στηρίξει το Χρήστο Βλαχογιάννη.
 Αλλά και η στήριξη των δυνάμεων του ΚΚΕ, από την προαναφερθείσα κίνηση, μοιάζει να είναι δύσκολη υπόθεση.  Παρασκηνιακές συναντήσεις, που είχαν πρόσφατα οι δύο χώροι,  για κοινή κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές,  δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.  Όμως, όπως και να έχει το πράγμα , «κάποιες κουμπαριές»,  θα λειτουργήσουν και θα υπάρξει μια μικρή διαρροή  προς τη "Λαϊκή Συσπείρωση".
Εκτιμάται, ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνάμεων που συγκροτούν την Κίνηση των Ενεργών Πολιτών,  θα στηρίξει τη Γρηγορία, της οποίας το προεκλογικό τραπέζι είναι πάντοτε γεμάτο με εύγευστα  εδέσματα, ενίοτε και με δολώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: