Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιχλώδες ακόμη το πολιτικό τοπίο

Παρά το ομιχλώδες του παριανού εκλογικού τοπίου, φαίνεται, ότι, την εβδομάδα αυτή, κάποια πράγματα θ΄αρχίσουν, έστω και θαμπά, να ξεχωρίζουν.
  1. Η «φυγή προς τα εμπρός», που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις χαρακτηρίζει την παράταξη της Γρηγορίας, στο τέλος της εβδομάδας θα φανεί, αν είναι επικοινωνιακό τρικ ή βάσιμη πολιτική εκτίμηση.
Η συμμετοχή του κόσμου (ποσοτικά και ποιοτικά) στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, θα αποτελέσει ασφαλές κριτήριο, που θα επιβεβαιώσει ή όχι τις υπάρχουσες μέχρι τώρα ενδείξεις υπεροχής.
  1. Οι φήμες, που κυκλοφορούν για την παράταξη του Δημάρχου, ότι συναντά σοβαρές δυσκολίες στην κατάρτιση πλήρους ψηφοδελτίου και επίσης ότι δεν έχει βρει ακόμη χώρο για να στεγάσει το εκλογικό του κέντρο, αναμένεται να διαψευσθούν «εν τοις πράγμασι».
Πάντως, η όποια καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του και στη λειτουργία του εκλογικού του κέντρου, συνιστά αρνητική εξέλιξη για την παράταξή του, που θα αξιοποιηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
  1. Ο πρώην λιμενάρχης, Ηλίας Κουντρομιχάλης, παρά τα όσα λέγονται για τις μεγάλες δυσκολίες που συναντά στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, προχώρησε σε μια σημαντική επικοινωνιακή κίνηση.
Οργάνωσε, πρώτος απ΄όλους τους υποψήφιους δημάρχους, το εκλογικό του κέντρο σε περίοπτη θέση του λιμανιού της Παροικιάς.
Η κίνηση αυτή δεν θα είχε γίνει από μέρους του, εάν δεν είχε εξασφαλίσει τον απαιτούμενο από το νόμο αριθμό δημοτικών συμβούλων.
Εάν αυτό δεν έχει συμβεί, τότε παίζει κορώνα ή γράμματα την πολιτική του υπόσταση.
  1. Μοιάζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών, αφού σήμερα Δευτέρα, αν δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση της κίνησης στην αίθουσα του Αρχίλοχου.
Στη συγκέντρωση αυτή θα γνωστοποιηθεί κατά πόσον συμπληρώθηκε ή όχι ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων συμβούλων, ώστε η κίνηση, με επικεφαλής το Μανώλη Γλέζο, να κατέβει στις εκλογές με στόχο το μνημόνιο και τον Καλλικράτη και με πρόταση στο εκλογικό σώμα της Πάρου τη λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας στο νησί.
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πολιτική «πιάτσα» της Πάρου δεν ακούγεται τίποτε το ιδιαίτερο, με εξαίρεση τα καλά λόγια για τον Κώστα Ροκονίδα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως έμπειρο και καλό γνώστη του χώρου της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: