Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μαρίνα της Νάουσας: Πίθος Δαναΐδων;

Αντιγράφουμε από πρόσφατο δελτίο τύπου, του Επαρχείου Πάρου Αντιπάρου, απόσπασμα αναφερόμενο σε έργα που θα πραγματοποιηθούν στην Πάρο με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ν. Αιγαίου και τα οποία ανατέθηκαν για τη σύνταξη μελετών και εν συνεχεία για την εκτέλεσή τους στη γνωστή μας  «Εγνατία Α.Ε.» με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Δημητρίου Ρέππα.
Το απόσπασμα
…….. γ) Έργα βελτίωσης καταφυγίου Νάουσας Πάρου.
«Πρόκειται για επέκταση του προσήνεμου μώλου του Αλιευτικού Καταφυγίου Νάουσας με πρόβλεψη λιμενικής εγκατάστασης εξυπηρέτησης ενός ημερόπλοιου, που θα βελτιώσει τις συνθήκες ελλιμενισμού στην λιμενολεκάνη, ώστε να εξασφαλίσουμε : α) ασφαλές αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών, β) ασφαλές αλιευτικό καταφύγιο, γ) ασφαλή  πρόσδεση  Ημερόπλοιου. Προϋπολογισμός Μελέτης: 365.000 € και προεκτιμώμενος προϋπολογισμός έργου: 2.560.000 € περίπου».
Το σχόλιό  μας
Όλοι γνωρίζουμε ότι το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών  στη Νάουσα ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Και αγκυροβόλιο ονομάζεται το σημείο της θάλασσα όπου μπορούν να αγκυροβολήσουν πλοία με ασφάλεια.  Όμως το προσφάτως κατασκευασθέν έργο, σύμφωνα με τα γραφόμενα του δελτίου τύπου, δεν είναι ασφαλές και για να γίνει ασφαλές θα χρειαστούν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.
Άρα, το έργο αυτό υποδομής, κατασκευάστηκε με μελέτη που δεν προέβλεπε επαρκώς την ασφάλεια των τουριστικών σκαφών.  Και, για να μην κατηγορηθούν για προχειρότητα οι υπεύθυνοι του έργου, προστίθεται ότι η επέκταση του προσήνεμου μώλου κάνει πιο ασφαλές το αλιευτικό καταφύγιο της Νάουσας  και δημιουργεί επίσης προϋποθέσεις για ασφαλή πρόσδεση ημερόπλοιων. Είναι αυτό που λέει ο λαός: «Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα».
Έτσι σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας , όπου  με τα 4 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να γίνουν άλλα έργα υποδομής, που έχει ανάγκη το νησί , η περίφημη μαρίνα της Νάουσας, που κόστισε αρκετά εκατομμύρια, απορροφά και πάλι ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της Πάρου.
Για τις παραλήψεις ή τις κακοτεχνίες αυτού του έργου ποιος θα μας δώσει εξηγήσεις;
Υ.Γ. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται και δύο αναγκαία έργα για το νησί που θα εκτελέσει η Εγνατία Α.Ε. Πρόκειται για το 2ο Γυμνάσιο Παροικιάς και για την επέκταση του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: