Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Νεοδημοκράτες σε σύγχυση

Οι νεοδημοκράτες της Πάρου εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε πολιτική σύγχυση. Στις δημοτικές εκλογές αντί να ψηφίζουν Ν.Δ. ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Δικό τους δημιούργημα, εν πολλοίς, είναι το 68% της «Ενότητας για το μέλλον», καθώς και το μαύρισμα των δικών  τους υποψηφίων, το ποσοστό των οποίων στις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν λίγο πιο πάνω από το 30 %, όταν η δύναμη της Ν.Δ.  στο νησί ξεπερνά το 40%.

 Το έργο, που είδαμε στις δύο προηγούμενες συνεχόμενες δημοτικές αναμετρήσεις, φαίνεται ότι θα το δούμε και πάλι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Νεοδημοκράτες  πρωτοκλασάτοι φιγουράρουν στην παράταξη του σημερινού Δημάρχου, αλλά και στην παράταξη της Επάρχου.
 Συμπέρασμα: Ο υποψήφιος της Ν.Δ. είναι πολύ πιθανόν να έχει την τύχη των προηγούμενων υποψηφίων της.

Το ερώτημα, που τίθεται από τους σχολιαστές των παραλιακών καφενείων της Παροικιάς, αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του, αν θα είναι πλήρες και αξιόλογο, καθώς και στο τί ποσοστό θα συγκεντρώσει.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα είναι πολύ κάτω του 30%., αφού το εκλογικό σώμα της Ν.Δ. πρόκειται να διαιρεθεί δια του 3.

Αντίθετα  το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται, θα διαιρεθεί δια του 2 και θα μοιραστεί μεταξύ του Δημάρχου και της Επάρχου, με ελάχιστες διαρροές προς τα αριστερά.

Βέβαια τα παραπάνω σχολιάζονται και αναλύονται, όταν ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η σύνθεση των ψηφοδελτίων, η ποιότητα των οποίων, εκτιμάται, ότι σ΄αυτές τις εκλογές θα παίξει σημαντικό ρόλο.

 Και επίσης  δεν έχει ακόμη φανεί ξεκάθαρα η βούληση του «μεγάλου». Αν θα υποστηρίξει δυναμικά το Δήμαρχο ή θα προτιμήσει την ουδετερότητα, την οποία προβάλλει το γνωστό εβδομαδιαίο τοπικό έντυπο, που, κατά τους μη δημοσιευμένους ισχυρισμούς του, ανεβάζει και κατεβάζει δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: