Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πάμε για 5 ψηφοδέλτια;

Φαίνεται, ότι, αν μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, στις προσεχείς  δημοτικές εκλογές στο δήμο της Πάρου θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 5 υποψήφιους δημάρχους. Το απρόοπτο έχει σχέση με την απόσυρση κάποιου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα, το υπό κατάθεση ψηφοδέλτιο, να μην πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και επομένως να μην εγκριθεί από το πρωτοδικείο Σύρου ο συνδυασμός.
Αυτό ας το έχουν υπόψη οι κατερχόμενοι στον αγωνιστικό στίβο υποψήφιοι δήμαρχοι και ας φροντίσουν από τώρα να έχουν εναλλακτική λύση, γιατί στην περίπτωση αυτή η ποσόστωση των γυναικών  αλλάζει  και η παγίδα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική.
Ψηφοδέλτια, με πλήρη σύνθεση, προβλέπεται  να συγκροτήσουν οι Χρήστος Βλαχογιάννης και Γρηγορία Πρωτολάτη.
Η προσπάθειά τους διευκολύνεται από το αξίωμά τους, την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και τη διάλυση της εκλογικής βάσης της Ν.Δ. στο νησί.
Θα δυσκολευτεί να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο ο υποστηριζόμενος από την τοπική οργάνωση της Ν.Δ.  Ηλίας Κουντρομιχάλης.
Η προσπάθεια που καταβάλλει είναι πολύ μεγάλη, επειδή έχει συνείδηση της κατάστασης που επικρατεί στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας της οποίας η συσπείρωση γύρω από την παράταξή του είναι ακόμη χαμηλή.
Το ερώτημα, που μπαίνει, είναι αν  θα έλθουν στο νησί στελέχη της Ν.Δ για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και να το βοηθήσουν στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του.
Το ΚΚΕ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία  των δημοτικών εκλογών της Πάρου που συγκροτεί δικό του συνδυασμό, τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και κατέρχεται μόνο του στις δημοτικές εκλογές.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ που κατέρχονται με την παράταξη «Κίνηση Ενεργών Πολιτών»
Τα ψηφοδέλτια και των δύο αυτών αριστερών παρατάξεων θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα έχουν πλήρη συγκρότηση.  Θα καλύπτουν όμως τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και ίσως να έχουν και κάτι παραπάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό υποψηφίων.
Απομένει να δούμε και τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, τα οποία επί του παρόντος οι δημοτικές παρατάξεις τα αποκρύπτουν επιμελώς.
Λέγεται ότι οι πιέσεις που πρόκειται να τους ασκηθούν, κυρίως από τα κόμματα εξουσίας, για να μη συμμετάσχουν στους συνδυασμούς που έχουν υπογράψει δήλωση συμμετοχής, θα είναι αφόρητες με αποτέλεσμα κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μην τις αντέξουν και  να επιστρέψουν στα του οίκου τους αποχωρώντας από την εκλογική μάχη.
Τα 5 ψηφοδέλτια για το μικρό εκλογικό σώμα της Πάρου  συνιστούν  υπερβολή και αποδεικνύουν ότι η πολιτική ανωριμότητα στο νησί μας περισσεύει, ενώ το έλλειμμα  σε σοβαρά αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη το νησί συνεχώς μεγαλώνει.
Οι πολιτικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αρκεί να υπηρετούν τον τόπο και όχι την αναπαραγωγή της «καρέκλας» ή ακόμα και ιδεολογήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τα προβλήματα που βιώνουμε  καθημερινά στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: